Společnost Kovosvit MAS patří k tradičním vystavovatelům na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Stánek letos navštívila vládní delegace v čele s premiérem Andrejem Babišem a ministryní financí Alenou Schillerovou.

Těsně před uzavřením prvního dne Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně navštívila stánek společnosti Kovosvit MAS vládní delegace v čele s premiérem Andrejem Babišem a ministryní financí Alenou Schillerovou. Premiéra po výstavišti doprovázel Oldřich Paclík, ředitel Svazu strojírenské technologie. Vzácné hosty na stánku přivítal Libor Kuchař, předseda představenstva a generální ředitel Kovosvitu MAS. Přítomen byl též Jaroslav Strnad, majitel průmyslové skupiny CE Industries.

Generální ředitel Libor Kuchař představil vládní delegaci exponáty vystavené na stánku Kovosvitu MAS. Jde především o zbrusu nový soustruh KL 435, který má letos v Brně výstavní premiéru. Tradiční výrobce na stánku prezentuje i loni představený soustruh KL 285, který letos přivezl v maximální možné konfiguraci s osou Y a protivřetenem.

High-tech stroje v Brně prezentuje pětiosé vertikální obráběcí centrum MCU 450. Oldřich Paclík při této souvislosti upozornil premiéra, že všechny vystavené stroje jsou produktem vlastního vývoje Kovosvitu a spolupráce s akademickou sférou.

„Panu premiérovi jsem stručně představil historii Kovosvitu, náš výrobní program i vystavené novinky. Informoval jsem ho, že máme vlastní slévárnu. Pan premiér se zajímal, jaké obrobky lze na jednotlivých strojích vyrábět a jestli dodáváme stroje do automotive. Sdělil jsem mu, že pouze okrajově, že naším typickým odběratelem jsou nástrojárny, nicméně i tak jsme v letošním roce zaznamenali pokles poptávky po našich strojích řádově o 15 až 20 procent,“ uvedl Libor Kuchař.

Kovosvit MAS patří mezi tradiční vystavovatele na brněnském veletrhu. Letos společnost z jihočeského Sezimova Ústí slaví 80. výročí od svého založení českým podnikatelem Janem Antonínem Baťou.

Na veletrhu vystavuje společnost kromě 3 strojů umístěných na vlastním stánku ještě tříosé vertikální obráběcí centrum MCV 800 na stánku společnosti Heidenhain.

Další 3 obráběcí stroje s různými řídícími systémy zapůjčil Kovosvit MAS Svazu strojírenské technologie. Přímo na MSV na nich probíhá finále soutěže studentů v programování. Stánek Kovosvitu MAS se nachází v pavilonu P.

(pel)