Karla Gotta utloukli na příkaz EU migranti a vláda to tají, napsal lidovec Pavel Bělobrádek na Twitteru.

Karla Gotta utloukli migranti na příkaz Evropské unie a česká vláda to tají. Napsal to bývalý předseda KDU-ČSL a poslanec Pavel Bělobrádek v reakci na Twitteru na zpěvákovu smrt. V diskuzi se ale ihned dočkal velmi tvrdých reakcí.

,,A ta anticharta…ale o mrtvých jen dobře. Stejně nám vláda tají, že ho na příkaz EU utloukli migranti,“ napsal Bělobrádek.

Bělobrádkův post okomentoval místopředseda SPD Radim Fiala. Podle Fialy Bělobrádek projevil „odporný hyenismus”.

„Karel Gott je, byl otec, manžel, člověk. Opravdu takto se vyjadřuje lidovecký politik, křesťan nad hrobem bližního svého?“ napsal další z diskutujících.

Poslanec se marně hájil tím, že pouze reagoval na jeden konkrétní článek o socialistické družbě.

„Ke všem, kdo se čertí kvůli tweetu o K. Gottovi. Reagoval jsem na sdílení textu A. Mirofanovem: ,Zemřel Karel Gott, český slavík, zlatý hlas sovětské estrády a hlavní symbol družby národů socialistického tábora’. Jde tedy o kontext, co o něm píšou v Rusku. R. I. P. K. GOTT.“

Vláda schválila, že Karel Gott bude mít státní pohřeb. To se však některým nezamlouvá.

„Karel Gott – nezpochybnitelný profesionál, který dal svůj talent plně do služeb normalizačního okupačního režimu. Státní smutek je absurdní,“ napsal o Gottově skonu i k okolnostem novinář a mediální manažer Michal Klíma.

A vyjádřila se i Johana Hovorková, editorka serveru Forum24.

„Státní smutek za normalizačního zpěváka. Česko 2019,“ poznamenala.

Zpěvák Karel Gott bude mít státní pohřeb, rozhodla vláda. Bude vyhlášen i den smutku

(pel)