Studium MBA se stává manažerskou nezbytností. Jednou z institucí, které u nás studium MBA nabízí, je European School of Business & Management (ESBM).

Studium MBA se v Česku stává nezbytností manažera. Hledáte nový kariérní impuls nebo si chcete rozšířit znalosti a manažerské dovednosti? Už jste někdy přemýšleli o studiu MBA? Tento fenomén rozhodně má své místo i v českém obchodním prostředí. Pojďme se podívat proč, jak a kde mohou zájemci titul MBA získat a pro koho je tato forma studia vlastně zajímavá.

Proč MBA

V tomto kontextu je i v naší republice stále častěji skloňována zkratka MBA (Masters of Business Administration), která označuje titul postgraduálního stupně se zaměřením na široké spektrum manažerských dovedností. Tato forma studia vznikla ve Spojených státech na začátku 20. století a dnes ji můžeme v západním pojetí managementu považovat za jakýsi nepsaný standard.

Programy MBA jsou zaměřeny zejména na praktické využití nabytých znalostí a pokrývají i ty nejmodernější trendy, které jsou skloňovány mezi manažery. Celkový rámec výuky není založen na akademických znalostech, jako tomu bývá na tradičních vysokých školách. Tyto praktické znalosti a dovednosti jsou dnes velmi žádané. Firmy si totiž uvědomují, že manažeři jsou základním stavebním pilířem a od jejich kvality se odvíjí i prosperita celé organizace. Studium MBA je proto velmi vyhledávané u manažerů a podnikatelů, kteří očekávají nalezení nových řešení, rozšíření obzorů a zefektivnění procesů.

Seznamte se s  ESBM

Jednou z prestižních institucí, které u nás studium MBA nabízí, je European School of Business & Management (ESBM), sídlící v Praze. Škola je držitelem mnoha akreditací od významných zahraničních asociací a organizací, které dohlížejí na kvalitu vzdělávacích programů tohoto typu. Za dobu své existence byla ESBM rovněž ověnčena řadou prestižních ocenění.

Právě neustálé zlepšování vzdělávacího procesu a výuka od těch největších kapacit v jednotlivých oblastech staví ESBM do popředí vzdělávacích institucí u nás.

Na škole v současnosti nabízejí celkem 20 specializací studia MBA. Při takovém výběru si na své přijde každý potencionální zájemce.

Flexibilně a efektivně

Velký důraz je tady kladen rovněž na časovou flexibilitu a individuální přístup. Lektoři berou při sestavování náplně studia ohled na specifické potřeby svých studentů tak, aby z výkladu mohli vždy vytěžit maximum.

MBA programy na ESBM probíhají v kombinaci e-learningu a prezenčních seminářů. Během studia mají studenti možnost se účastnit specializovaných workshopů s předními odborníky na dané téma. Výuka probíhá 4x za studium a vždy v sobotu. Studium MBA online je velmi výhodné zejména pro studenty, kteří jsou pracovně vytíženi a nemají čas se pravidelně fyzicky účastnit výuky. Celý program je navržen tak, aby ho do svých itinerářů dokázali zapracovat i ti nejvytíženější z nás.

Opravdu se studium MBA vyplatí?

Přední výzkumná agentura MEDIAN nedávno prováděla výzkum přímo mezi absolventy MBA programů na ESBM a celých 97 % respondentů uvedlo, že se jim investice do studia jednoznačně vyplatila.

92 % absolventů přitom potvrdilo, že získané znalosti mají praktický přínos pro jejich každodenní život a celých 88 % pak tyto znalosti pravidelně využívá při řešení konkrétních situací nejen v pracovním prostředí.

To jsou skutečná čísla, která by měl vzít v úvahu každý, kdo touží po novém impulzu. Studium MBA je ale přitom vhodné pro kohokoliv, kdo má zájem se dále rozvíjet a posunout sebe o kus kupředu. A nezapomeňte – každá výhoda před konkurencí se počítá. (sfr)