Lionel Messi bude od příštího roku volným hráčem a bude moci odejít z klubu FC Barcelona.

Lionel Messi bude od příštího roku volným hráčem a bude moci odejít z klubu FC Barcelona. A to dokonce zcela zdarma. Argentinský fotbalista Messi má sice smlouvu v Barceloně až do roku 2021. Vyšlo však najevo, že jeho smlouva obsahuje speciální dodatek, jež Messimu umožňuje odejít z klubu po překročení 32 let věku.

Prezident barcelonského klubu Josep Maria Bartomeu potvrdil spekulace katalánských médií o tom, že Messi má ve smlouvě klauzuli, která to umožňuje

Pětinásobný majitel Zlatého míče Lionel Messi (32 let) působ v klubu FC Barcelona už od roku 2000. Před dvěma lety podepsal s klubem novou smlouvu platnou do roku 2021.

Nyní však vyšlo najevo, že po 32 roku věku může vždy k poslednímu červnu z Barcelony odejít.

Bartomeu se pokusil fanoušky uklidnit prohlášením, že je přesvědčen, že Messi tuto možnost nevyužije.

„Stejnou klauzuli měli Iniesta, Xavi a Puyol. Jsou to hráči, kteří si zasloužili svobodu, ale o jejich vztah ke klubu jsme se nikdy nebáli,“ řekl Bartomeu.

Messi v nové sezoně zatím nehraje kvůli zraněnému lýtku.

FC Barcelona je jedním ze soupeřů Slavie v základní skupině Ligy mistrů. Katalánskému velkoklubu, který v posledních letech suverénně vévodí nejvyšší španělské soutěži, se v nové sezóně zatím nedaří. Ve třech kolech španělské LaLigy získala FC Barcelona jen čtyři body a v tabulce je až na 8. místě. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech italské Série A, španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.