Situace kolem Griezmanna je nejasná: Griezmann chce do Barcelony, Atlético zaútočilo na nekalé praktiky Barcy a nutí Griezmanna hrát nadále v Madridu.

Oznámený odchod francouzského mistra světa Griezmanna z Atlética Madrid a jeho přestup do katalánské Barcelony se vyhrotily do nečekané krize. Atlético Madrid nařklo Barcelonu z nekalých vyjednávacích praktik a současně nutí Griezmanna k tomu, aby se v Madridu zapojil do tréninku.

Vedení Atlética Madrid se oficiálně ohradilo proti chování útočníka Antoineho Griezmanna a Barcelony, která má o Griezmanna zájem.

Atlético osočilo katalánský klub za to, že údajně porušil pravidla, když osmadvacetiletého fotbalistu nabádal, aby záměrně porušil smlouvu.

Barcelona měla začít s Griezmannem jednat o přestupu už letos v únoru. V březnu se s ním údajně domluvila na přestupu.

Podle Atlética ke schůzce došlo krátce po osmifinále Ligy mistrů s Juventusem, ve kterém Atlético po výhře 2:0 a porážce 0:3 vypadlo.

„Velmi to poškodilo klub i miliony našich fanoušků,“ napsalo v prohlášení Atlético a upozornilo na to, že Barcelona tím porušila tzv. chráněné období, v němž není možné s hráči jednat.

„Proto chceme tímto vyjádřit naprostý nesouhlas s chováním obou stran. Především však vedení Barcelony, která nabádala hráče, aby porušil podmínky smlouvy s Atléticem Madrid,“ zdůraznilo Atlético.

Vyzvalo současně Barcelonu, že pokud chce získat Griezmanna, bude muset využít výstupní klauzule a zaplatit 120 milionů eur (3 miliardy Kč).

„Jednání o přestupu jsme pochopitelně odmítli, protože jsme přesvědčení, že hráči i vedení Barcelony nerespektovali náš klub a jeho fanoušky,“ uvedlo Atlético.

„Proto jsme hráče, jeho právníka i sestru, která je současně jeho agentkou, vyzvali, aby se v souladu s platnou smlouvu v neděli zapojil s ostatními hráči do přípravy na novou sezonu,“ podotkl madridský klub.

Griezmann je hráčem Atlética od roku 2014. V minulém roce podepsal s Atléticem smlouvu do roku 2023.

V květnu letošního roku však veřejně oznámil, že z madridského klubu odchází. (sfr)


VÍCE SE O TÉMATU DOČTETE ZDE: 

Mistr světa Griezmann utíká pryč z Atlética. Potřebuji to! Namířeno má zřejmě do Barcy

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.