Griezmann se rozhodl odejít z Atlética Madrid.

Francouzský fotbalový mistr světa Antoine Griezmann po pěti letech působení odchází z klubu Atlético Madrid. Osmadvacetiletý útočník informoval vedení klubu o tom, že se definitivně rozhodl a další sezónu už v madridském Atléticu nezačne.

„Chci zažít další věci a vyzkoušet si nové výzvy,“ prohlásil Griezmann.

„Není pro mě snadné učinit toto rozhodnutí, ale takto to cítím a potřebuji,“ podotkl dále.

„Chtěl bych všem poděkovat za podporu v uplynulých pěti letech, které jsem v Atléticu strávil a vyhrál s ním důležité trofeje. Užil jsem si tu mnohé neuvěřitelné chvíle a nikdy na ně nezapomenu,“ uvedl Griezmann.

Griezmann přestoupil do Atlética v roce 2014 ze San Sebastianu. S Atléticem loni vyhrál Evropskou ligu i kontinentální Superpohár. Na kontě má i Španělský superpohár z roku 2014.

„Vždy jsem nechal na hřišti všechno a snažil jsem se, aby byli naši fanoušci šťastní,“ zdůraznil francouzský fotbalista.

Griezmann za Atlético ve 256 soutěžních zápasech vstřelil celkem 133 gólů.

Francouzský kanonýr zatím neprozradil, kam budou směřovat jeho další fotbalové kroky. Podle španělských médií by měl Griezmann přestoupit do katalánského klubu FC Barcelona.

Katalánci se o něho zajímali už po loňském mistrovství světa. Ale Francouz se tehdy ještě rozhodl zůstat v Madridu.

Griezmann má v Atléticu platnou smlouvu až do konce června 2023. Jeho výstupní klauzule se však z původních 200 milionů eur po aktuální sezóně sníží na 120 milionů eur (cca 3 miliardy Kč). (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.