Slávisté před zápasem o titul poničili fotbalový areál Viktorie Plzeň. (Ilustrační foto: redakční koláž)

Fanoušci Slavie před vzájemným zápasem „o titul“ v nejvyšší fotbalové soutěži poničili fotbalový tréninkový areál Viktorie Plzně. Západočeský klub se kvůli tomu obrátil na policii. Šéf Slavie Tvrdík čin vandalů odsoudil a Viktorii slíbil uhrazení škod. Nejlepší dvě mužstva první ligy se utkají v nedělním šlágru v Edenu.

Příznivci Slavie v noci na dnešek vnikli do areálu v Luční ulici, který pomalovali vulgárními, hanlivými a výhružnými nápisy. Na místě nechali i oběšenou figurínu v plzeňském dresu.

Viktorie tuto skutečnost oficiálně potvrdila s tím, že událost řeší s policií. Jde o velké poškození tréninkového areálu a jeho okolí.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se od činu distancoval a slíbil úhradu škody.

„Všichni ti, kteří poničili areál Viktorie Plzeň, jsou jen sprostí vandalové. Je to hnus, který se sportem nemá nic společného. Stydím se a jménem klubu distancuji,“ napsal předseda představenstva Slavie.

„Viktorii uhradíme náklady na uvedení do původního stavu. Je to podraz na klub, nedělní zápas má být oslava fotbalu,“ dodal Tvrdík.

Fotbalisté Slavie před druhým kolem nadstavbové skupiny o titul vedou tabulku před Plzní o pouhé dva body. Vzájemný zápas vedoucích mužstev tak může zásadně napovědět o tom, kdo získá titul. Do konce nadstavbové části však ještě zbývá odehrát celkem 4 zápasy. ve hře je tak ještě stále 12 bodů. (sfr)


Ty nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.