Lionel Messi má důvod k úsměvu. Barcelona v odvětě semifinále Ligy mistrů nastupuje v Liverpoolu proti těžce oslabenému týmu Reds. Chybějí zranění Salah i Firmino. (Ilustrační foto: redakční koláž)

Hvězda fotbalového Liverpoolu, Mohamed Salah, se těžce zranila v ligovém zápase s Newcastlem. Liverpool tak do semifinále Ligy mistrů s Barcelonou musí nastoupit bez egyptského superstřelce. Reds se musí obejít i bez Brazilce Firmina.

Fotbalistům Liverpoolu v úterní odvetě semifinále Ligy mistrů s Barcelonou chybí hlavní opora Mohamed Salah. Nejlepší střelec anglické ligy utrpěl zranění hlavy v sobotním utkání Premier League po srážce s brankářem Newcastlu Martinem Dúbravkou.

Liverpoolu bude chybět i další ofenzivní hráč Roberto Firmino.

Salah se ve druhém poločasu střetl s vybíhajícím slovenským brankářem Dúbravkou. Egyptská hvězda byla po srážce silně otřesena. Z trávníku tak Salaha odnesli na nosítkách.

Liverpool sice v zápase vyhrál 3:2, ale šestadvacetiletý egyptský reprezentant je po střetu tak otřesený, že není schopen nastoupit do zápasu odvety Ligy mistrů s Messiho klubem FC Barcelona.

Firmino měl zdravotní problémy už před úvodním semifinále v Barceloně, které Liverpool prohrál 0:3. Brazilec do hry zasáhl až na posledních 13 minut. O víkendu v Newcastlu kvůli svalovému zranění vůbec nenastoupil.

„Salah se cítí dobře, ale z lékařského hlediska to bohužel není tak dobré. Hrozně by chtěl hrát, ale nejde to,“ uvedl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

„Dva z nejlepších útočníků světa nebudou hrát a navíc musíme vstřelit čtyři góly. To nám samozřejmě komplikuje život, ale budeme se 90 minut snažit dělat, co umíme,“ dodal.

„Jestli se povede postoupit, bude to báječné. Pokud ne, pojďme se rozloučit tím nejkrásnějším způsobem,“ podotkl německý kouč Liverpoolu. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.