Bořek Dočkal odehrál uplynulou sezónu v americké Major League Soccer v klubu Philadelphia Union.

Fotbalovou Spartu zřejmě nakonec skutečně posílí reprezentační kapitán Bořek Dočkal. Podle aktuálních informací se letenský klub dohodl na podmínkách transferu s čínským celkem Henan Jianye, jemuž Dočkal stále patří. Informoval o tom isport.cz.

Sparta má údajně čínskému klubu za Dočkalovo uvolnění zaplatit částku 40 milionů korun. Přitom, Letenští prodali před 2 lety Dočkala do Číny za 230 milionů Kč.

Dočkal hrál v uplynulé sezóně na hostování v americké Major League Soccer v klubu Philadelphia Union. Třicetiletý záložník má však ještě na 2 roky platnou smlouvu v čínském klubu Henan Jianye.

Křetínského klub se však zájmem o znovuzískání vynikajícího záložníka netajil, jednání však přešlapovala na místě. Ještě v polovině ledna se Dočkalův návrat do Sparty jevil jako nepravděpodobný.

S vedením čínského klubu se Dočkal domluvil, že i od ledna se bude připravovat se sparťanským mužstvem. Se Spartou  absolvoval Dočkal kompletní zimní přípravu včetně soustředění ve Španělsku. Nenastupoval však k zápasům.

„Situace se nikam neposunula. Stále je to otevřené, ale dohodě jsme se nepřiblížili,“ poznamenal sparťanský trenér Ščasný minulý týden před startem jarní části tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže. (sfr)