Babišův Apple Store na Staromáku se stal předmětem vládního sporu.

Ve vládě se „střílelo“ kvůli Apple Storu na Staromáku. Koaliční socialisté omlátili Babišovi o hlavu jeho plán vykopnout z vládní budovy ministerské úředníky a nasáčkovat místo nich do honosného paláce v centru Prahy prodejnu amerického Apple Store.

Proti nápadu Andreje Babiše otevřít na pražském Staromáku první prodejnu Apple Store se postavila koaliční ČSSD. Vyrukovala s tvrzením, že jejich ministryně Jana Maláčová jedná na rozdíl od Babiše o tom, jak pomoci lidem, kteří si tak drahý telefon od této firmy nemohou dovolit.

„My v Davosu nerozdáváme budovy ministerstev nadnárodním firmám jako Andrej Babiš. Za ČSSD je ve Švýcarsku Jana Maláčová a jedná o tom, jak pomoct těm, kteří si mobil s nakousnutým jablkem nemůžou dovolit,“ uvedla sociální demokracie na sociální síti.

ČSSD tím reagovala tak na plán premiéra Babiše, který údajně dohodl s šéfem Timem Cookem otevření prodejny Apple Store v Praze na Staroměstském náměstí. S tím, že by prodejna byla ve vládní budově, kterou dnes využívá Ministerstvo pro místní rozvoj.

Babiš o tomto záměru informoval po schůzce s šéfem firmy Timem Cookem ve švýcarském Davosu, kde probíhá Světové ekonomické fórum.

Sama ministryně Maláčová má služební mobilní telefon od firmy Apple.

„Jde o to, zda má politik bojovat za Apple Store v ministerské budově, nebo za občany bez ohledu na to, jaký mobil si mohou dovolit,“ vysvětlil mluvčí ČSSD.

Babiš Cookovi nabídl, že by Apple Store mohl být v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí. Premiér zároveň uvedl, že Česká republika si podle něj zaslouží mít Apple Store.

„Zatím jsou jen v deseti evropských zemích. Chceme, aby i naši občané měli možnost mít technologické novinky ve stejný čas jako v těchto zemích. Je to prestižní záležitost,“ konstatoval Babiš. (sfr)


Více o tématu čtěte zde:

Babiš chce vyhodit ministerstvo ze Staromáku. Místo něho dohodl prodejnu Apple Store