Premiér Babiš chce na Staroměstském náměstí v Praze otevřít prodejnu Apple Store. (Ilustrační foto)

Premiér Babiš údajně dohodl s šéfem Applu Timem Cookem otevření prodejny Apple Store na pražském Staromáku. Český premiér Cookovi pro značkovou prodejnu výrobce mobilních telefonů nabídl budovu Ministerstva pro místní rozvoj, která dnes sídlí na Staroměstském náměstí v Praze. 

Setkání českého premiéra Andreje Babiše s šéfem Applu Timem Cookem ve švýcarském Davosu vyústilo v příslib otevření nového autorizovaného obchodu Apple Store v Praze.

„Tim Cook byl absolutně nadšený z toho, že v ČR máme více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence. Taky jsem nabídl společnosti Apple, aby v Praze vybudovali Apple Store. Ten je jenom v deseti evropských zemích, jeden je přímo v pařížském Louvru,“ uvedl Babiš.

Podle Babiše by se k tomuto účelu v Praze ideálně hodila například budova Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí.

Babiš a Cook.

„Tim Cook zareagoval okamžitě a hned na místě vznikl koordinační tým pro přípravu nového Apple Store v Praze,“ dodal český premiér na sociální síti.

Premiér zopakoval, že je pro něho otevření obchodu s logem nakousnutého jablka v české metropoli velmi důležité.

„Budeme bojovat za Apple Store v Praze pro naše lidi,“ prohlásil.

Podle Babiše byl šéf Applu Cook „absolutně nadšený z toho, že v ČR máme více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence“. (sfr)