AC Milán velmi stojí o svého bývalého útočníka Zlatana Ibrahimoviče...

Fotbalový velkoklub AC Milán by mohl už v zimě přivést do svých řad dvě velká jména. Spekuluje se o přestupu Zlatana Ibrahimoviče a Cesca Fabregase. Potvrdil to i sportovní ředitel a zároveň jedna z největších legend klubu Paolo Maldini.

„Chceme udělat vše pro to, abychom se umístili v nejlepší čtyřce. Určitě se budeme snažit tým posílit,“ prohlásil Maldini.

Právě první 4 celky italské Serie A budou mít zajištěnou účast v příštím ročníku Ligy mistrů, což je klíčové z hlediska prestiže i příjmů. AC Milán je momentálně 4. s jednobodovým náskokem na Lazio Řím.

Maldini přiznal, že vytouženými posilami by měli být útočník Zlatan Ibrahimovič a záložník Cesc Fabregas (Chelsea). První jmenovaný už v celku v minulosti působil, momentálně hraje ve Spojených státech za LA Galaxy.

Nicméně získat 37letého švédského kanonýra nebude nejsnadnější.

„Ano, mají o mě zájem. Ale uvidím, vůbec by mi nevadilo strávit ještě jeden rok v LA,“ prohlásil Ibrahimovič pro Vanity Fair.

AC Milán prožívá v posledních letech velký útlum. Vítěz Ligy mistrů z let 2003 či 2007 se v milionářské soutěži objevil naposledy v roce 2014, letos Rossoneri pouze bojují o postup ze základní skupiny Evropské ligy.

O nic lepší to pak není ani v lize, tam AC Milán vyhrál titul naposledy v roce 2011. (jaz)