Premiér Babiš ustál hlasování o nedůvěře vlády. V Praze mezitím probíhají demonstrace...

Vláda Andreje Babiše ustála hlasování o nedůvěře. Pro nedůvěru hlasovalo 92 poslanců, kabinet podpořilo 90 z nich. Poslanci ČSSD během hlasování odešli ze sálu. Na Hradčanském náměstí zároveň probíhá proti premiéru Andreji Babišovi demonstrace, kterou pořádá spolek Milion chvilek pro demokracii.

Lidé se na Hradčanském náměstí sešli s transparenty jako: „Oko za oko“, „krim za Krym“, „Odstoupit!“, „Demisi“, „StB nechceme“ a podobně.

„Nyní budeme pochodovat se světly a zrcadly. Rozsviťme společně Prahu a nastavme zrcadlo politikům,” řekli organizátoři v projevu, kterým pochod zahájili.

Demonstrace lidé obnovili po zveřejnění reportáže Seznam Zpráv. Reportéři zkontaktovali syna premiéra, Andeje Babiše ml., který tvrdil, že otcovi spolupracovníci ho odvezli na Krym a drželi ho tam.

Premiér Andrej Babiš to odmítá a tvrdí, že jeho syn trpí schizofrenií a novináři zneužili nemocného člověka k připravené kampani proti němu

Skandál vyvolal emoce u politiků, především pak poslanců z opozice, kteří po premiérovi žádali demisi, k čemuž se později přidal i Senát. Na tuto výzvu reagoval Babiš prohlášením, že nikdy ze svého postu neodstoupí.

Opozice požadovala hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála. (jaz)