José Mourinho neprožívá na lavičce Manchesteru United ideální časy...

Fotbalový kouč José Mourinho si rýpnul do vedení Manchesteru United. Tedy do klubu, který v současné době trénuje. Po porážce v Lize mistrů s Juventusem prohlásil, že Manchester zaostává za elitními kluby, protože dostatečně neinvestuje do posil.

„Juventus vyhrál ligu sedmkrát za sebou, dvakrát hrál finále Ligy mistrů, přesto chce víc. Měli Higuaína a Dybalu, ale koupili ještě Ronalda. Je to velký klub s bohatou minulostí i s velkou touhou po úspěšné budoucnosti,“ řekl Mourinho.

„Jak máme být na stejné úrovni s Juventusem, Realem, Barcelonou? Nebo s Manchesterem City? Jak se s nimi máme měřit?“ lamentoval Portugalec, který opakovaně zkritizoval vedení United za to, že investuje málo peněz do posil.

Přitom od jeho předloňského příchodu na Old Trafford utratil Manchester za nákupy nových hráčů téměř 400 milionů liber (zhruba 12 miliard korun).

Mourinho chtěl v létě vyztužit hlavně střed obrany, možná i proto nyní vyzdvihl stopery Juventusu Giorgia Chielliniho a Leonarda Bonucciho.

„Bonucci s Chiellinim by mohli na Harvardu přednášet o tom, jak mají hrát stopeři,“ řekl. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.