Problémy s nepřizpůsobivými na Slovensku se stupňují. Došlo to až tak daleko, že se lidé z nitranské Dražovce dokonce bojí vycházet z domu.

Problémy s nepřizpůsobivými obyvateli na Slovensku se stupňují. Lidé obývající nitranskou městskou část Dražovce se dokonce bojí vycházet z domu. V místě žije hodně Albánců, Rumunů a Srbů, ale podle radnice se místní obyvatelé děsí nejvíce nepřizpůsobivých Slováků.

Zprávu uveřejnil server Eurozprávy.cz.

Radní za městskou část Pavel Varga upozornil na to, že se problémy dlouhodobě neřeší.

„V současné době máme v Drážovci velmi mnoho nepřizpůsobivých občanů a žije tam i mnoho cizinců – pracovníků firem v průmyslovém parku. Samozřejmě, chápeme, že potřebují někde bydlet, ale horší je, že mají svůj režim, který nevyhovuje současnému stavu,“ uvedl Varga pro Eurozprávy.

Jedná se podle něj hlavně Albánce, Rumuny a Srby. Ti bydlí v objektech, které si koupili lidé z Bratislavy, Žiliny a dalších slovenských měst. Nestarají se už ale o to, kdo v nich bydlí.

Nejvíce se podle radního však lidé děsí nepřizpůsobivých Slováků. Mezi atakujícími je navíc i velké množství malých dětí, které třeba terorizují babičky chodící do kostela.

A problémy mají i dívky, které se ve večerních hodinách bojí jezdit autobusem.

Výjimkou podle Vargy nejsou ani vážné fyzické potyčky. Na místě také dochází k rabování a ničení majetku.

Úřady plánují posílit ostrahu v městské části a nainstalovat do oblasti více kamer, zda to však pomůže není jasné.

(pel)