Migranti překonali 6 metrů vysoký plot, sedmi policistům způsobili zranění...

Zhruba 200 migrantů proniklo z Maroka do španělské enklávy Ceuta. Migranti přelezli šest metrů vysoký plot zakončený ostnatým drátem, na tamní policii, která se jim v překonání plotu snažila zabránit, pak zaútočili kyselinou a nehašeným vápnem. Sedm policistů utrpělo popáleniny.

Incident se stal ráno kolem deváté hodiny místního času na stejném místě, kudy před měsícem proniklo do Ceuty z marockého území asi 600 migrantů.

Migranti použili nůžky na plech, kterými rozstříhali plot. Podle gardisty citovaného listem El País byli „násilní a agresivní“. Házeli na strážné exkrementy, nehašené vápno a kyselinu z akumulátorů.

Španělská garda na Twitteru informovala, že sedm jejích členů utrpělo popáleniny od kyseliny či nehašeného vápna. Jeden skončil v nemocnici. Zraněn byl také neupřesněný počet migrantů kvůli tomu, že plot je zakončený ostnatým drátem.

Migranti ze subsaharské Afriky po překonání plotu zamířili do dočasného centra pro imigranty. Kolem něj jsou postaveny stany, protože všichni se do něj už nevejdou. (jaz)