Cristiano Ronaldo poprvé trénoval s Realem...

Portugalská fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo poprvé trénoval s Juventusem Turín. Na premiérový trénink ale překvapivě nebylo nabito. Pětinásobného držitele Zlatého míče přivítalo v tréninkovém centru Staré dámy jen zhruba 200 fanoušků.

Juventus je momentálně s většinou kádru na turné po USA, chybí na něm však většina klíčových hráčů, kteří reprezentovali na mistrovství světa. Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Douglas Costa či Rodrigo Bentancur se připravují v Turíně a dnes se k nim poprvé přidal i Ronaldo, jehož přestup z Realu je největší událostí léta.

Juventus do příchodu hvězdného Portugalce a nejlepšího střelce současnosti investoval 112 miliónů eur (2,87 miliardy korun) a dalších 30 miliónů eur mu bude dávat jako roční plat. Od té doby se v Turíně objevil jen 16. července na zdravotní prohlídce, následně se pozdravil s novými spoluhráči a absolvoval tiskovou konferenci. Jinak odpočíval po sezóně a individuálně trénoval.

Nyní se Ronaldo naplno zapojil do přípravy a poprvé by za nového zaměstnavatele měl nastoupit 19. srpna při prvním ligovém utkání na půdě Chieva. (jaz)