Zinadine Zidane oznámil nečekaně odchod z Realu Madrid. Spekuluje se také o odchodu Cristiana Ronalda z Bílého baletu.

Trenér Zinadine Zidane se rozhodl ukončit své působení v Realu Madrid jen pár dnů poté, co Bílý balet přivedl ke třetímu vítězství v Lize mistrů za sebou. Jako jeden z důvodů odchodu Zidane uvedl, že mužstvo potřebuje změnu.

Zidane končí v Realu po dvou a půl letech působení v roli trenéra. Během této doby s týmem třikrát vyhrál Ligu mistrů, jednou španělskou ligu. Celkem jako trenér v Realu získal devět trofejí včetně vítězství v domácím i evropském superpoháru a na mistrovství světa klubů.

„Tým potřebuje změnu,“ konstatoval Zidane na mimořádné tiskové konferenci.

Přitom, před pouhými pěti dny vyhrál s Realem Madrid potřetí v řadě fotbalovou Ligu mistrů.

„Tenhle tým musí dál vyhrávat, ale zároveň potřebuje jiné vedení, nové metody, změnu. Proto jsem se rozhodl skončit,“ uvedl dále.

Zpráva zaskočila i samotné vedení klubu. Zidane o svém odchodu řekl prezidentovi Florentinu Pérezovi až ve středu večer.

„Bylo to naprosto nečekané. Zinedinovi musíme poděkovat za všechno, co pro nás udělal,“ reagoval Pérez.

„Kdybych pokračoval, bylo by nesmírně složité v příští sezoně cokoli vyhrát,“ podotkl Zidane a dodal: „Miluju tenhle klub.“

Zidane působil v Realu také jako hráč a to celkem šest let.

Média už začala spekulovat, kdo by Zidana mohl ve funkci trenéra Realu vystřídat. Padla i jména jako Arséne Wenger, který odešel z londýnského Arsenalu. Na odchodu z Chelsea je Antonio Conte.

V úvahu údajně připadá i někdejší záložník Guti, který dnes v Realu trénuje mládež.

V poslední době se spekuluje také o odchodu Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Ten po finále Ligy mistrů veřejně prohlásil: „Bylo krásné hrát za Real.“

Zajímavé je srovnání platů Zidaneho a Ronalda v Realu.

Zatímco u Zidaneho média po podpisu kontraktu uváděla plat na úrovni zhruba 10 milionů dolarů (bez bonusů) ročně (to je dle aktuálního kurzu cca 220 milionů Kč ročně), Ronaldův plat v Realu je podstatně vyšší.

Slavný „CR7“ údajně pobírá v přepočtu zhruba 44 milionů měsíčně, tedy přibližně 530 milionů Kč ročně…

Ligové zápasy Realu Madrid a dalších klubů španělské La Ligy vysílá v tuzemsku exkluzivně DIGI TV. I kdyby ale Ronaldo přestoupil do některého z anglických klubů, mohou ho v ligových zápasech sledovat opět jen diváci DIGI TV, která exkluzivně vysílá také anglickou Premier League, ale také německou Bundesligu. (sfr)

Více o tématu čtěte ZDE:

Ronaldo chystá velký návrat do Manchesteru United, nelíbí se mu zájem Realu o Neymara