Doprava zdarma pro mladé propagátory evropského sjednocování je jednou z prvních vlaštovek k otestování tolerance občanstva k praktickému uvádění prvků komunistické politiky do života...

Pokroková mládež bruselské unie se již brzy dočká prvních výhonků komunismu v praxi. Eurovládci jim (samozřejmě, za peníze jiných – těch, kdo vytvářejí skutečné ekonomické hodnoty) dopřejí ochutnávku skutečného komunismu v podobě propagandistických jízd vlakem zdarma po zemích Evropské unie.

Jedná se zatím o částečný eurokomunismus, který zahrnuje jen limitovanou část občanstva a jen velmi malý výsek jejich života. Zdarma pro naši euromládež tedy zatím nebude úplně vše, ale jen cestování vlakem po Evropě…

Celá tato akce je nehoráznou kombinací politického úplatkářství, suprastátního propagandismu a skryté podpory myšlenek zhoubného komunismu do života zmatených Evropanů.

Součástí je zneužívání mladých lidí jako nosičů a aktérů marketingové akce, jejímž cílem je zlepšovat (nezlepšitelné) image EU a zřejmě i politicky lobovat ve prospěch europeistických stran v blížících se eurovolbách (konají se již v roce 2019).

Objevování EU

Primitivní a prvoplánovitý propagandismus z tohoto projektu nazvaného „Discover EU“ čouhá jak sláma z bot. Posuďte sami.

Brusel v rámci „vznešeného projektu“ rozdá (za určitých podmínek) až 30 tisícům mladých (plnoletých) Evropanů měsíční jízdenku na cestování vlakem po státech Evropské unie zdarma. Cílem je „vzbudit nadšení k poznávání sousedních států a poukázat na výhodu spojenectví zemí EU“.

Bezplatné projížďky vlakem prý mladým lidem „umožní zjistit, co je spojuje a přispívá k pocitu evropské identity“ (cestovatelům zjevně není povoleno zjistit, že lidi v různých zemích nespojuje vůbec nic a že evropská identita neexistuje – pozn. redakce).

Pokroková mládež však za ochutnávku eurokomunismu přece jen musí zaplatit – v naturáliích. Každý uchazeč o jízdenku zdarma musí nejdříve prokázat svoji bezmeznou loajalitu vůči myšlence Evropské unie.

Kvíz evropské loajality

Všichni ti, kdo si chtějí zadarmo zajezdit vlakem (a zabírat místo těm, kdo si na jízdenku dokáží sami vydělat) musí v žádosti o bezplatnou jízdenku vyplnit kvíz o Evropské unii.

„Mladý Evropan“ bude také povinen navštívit alespoň jedno místo evropského kulturního dědictví. A bude se také muset stát „velvyslancem“ v programu Discover EU, což fakticky znamená, že jako protislužbu za získání jízdenky „zdarma“ (o „bezplatnosti“ komunismus viz níže) musí provádět marketing ve prospěch EU.

Musí se tedy stát aktivním nástrojem europropagandy a o své bezplatné cestě pak pravidelně informovat na sociálních sítích, sdílet fotky z výletu a připravovat tak podklady pro výstavu o projektu, která proběhne v Evropském parlamentu.

Motiv této propagandistické taškařice je evidentní: mladým je nutno do mozku implantovat slogany o výhodnosti EU (ta je ovšem nezpochybnitelná jen pro eurobyrokraty a příjemce dotací) a současně je indoktrinovat základními principy eurokomunismu, který ostatně věrchuška v Bruselu už dnes užívá plnými doušky.

Základní europřikázání

Z projektu bezplatných jízdenek lze v těch nejrudějších barvách vyčíst základní evropské přikázání:

NEPRACUJ, ALE ČERPEJ! (dotace jako dary z bruselského nebe).

Tedy:

NEVYDĚLÁVEJ POCTIVOU PRACÍ! RADĚJI SI NÁROKUJ BEZPRACNÉ FINANČNÍ VÝHODY!

ŽÁDEJ O DOTACE! MÁŠ NÁROK NA DÁVKY A SLUŽBY ZDARMA! atd.

Všem soudným je přitom jasné, že tyto principy eurokomunismu vedou k rozvratu a destrukci ekonomiky i celé společnosti.
Takové chmurné vyhlídky či konce však panstvo v Bruselu netrápí. To se nadále opájí myšlenkou, že oni, jako elita elit, se na palubě euroTitaniku udrží (hodovat z cizího) nejdéle ze všech…

Projekt cestování zdarma je cosi jako eurokomunismus na zkoušku a na ukázku. Mladým či méně chápavým posílá zhoubné poselství o tom, že v Evropské unii létají nebo již brzy budou (těm vyvoleným) létat pečení holubi do pusy a lukrativní posty a velkorysé dotace (těm nejvíce loajálním) bezpracně do kapsy.

Skorokomunismus ála Babiš

Ale i v Česku máme své vlastní komunismy: nejnověji se o uskutečnění této myšlenky (pro dvě cílové voličské skupiny) pokouší ultrakapitalista, nejbohatší Slovák a druhý nejbohatší občan ČR, agrochemický oligarcha Andrej Babiš, který si z vlády udělal řídící stanoviště pro dohled nad zachováním dotací pro firmy, jež spravuje skrze svěřenský fond.

Jeho vláda připravuje jízdné v hromadné dálkové dopravě skorozdarma: schválila 75procentní slevu na jízdné ve vlacích a autobusech pro studenty a seniory.

Ukazuje se, že komunismus je uskutečnitelný nikoliv v rámci skutečného komunismu (ten se vybudovat nepodařilo), ale spíše  v rámci demokratického systému, i když samozřejmě jen v menším segmentu a vždy na úkor těch, kteří uskutečnění komunismu (pro vyvolenou elitu, zasloužilé Evropany, apod.) musí ze svých kapes uhradit…

Podobnost eurokomunismu a tuzemského skorokomunismu je do očí bijící. Nepřekvapivým paradoxem moderního eurounijního komunismu je to, že jde o komunismus draze zaplacený. Jeho různé formy se liší jen v nákladech.

Babišovský skorokomunismus (na úplný zatím nemáme…) pro 2 vybrané cílové skupiny vyjde daňové poplatníky na téměř 6 miliard Kč ročně.

Ten evropský vyjde poplatníky v rozběhové fázi na 12 milionů eur (306 milionů korun). Pokud půjde vše podle plánu (o což se pochopitelně úřady postarají), tak by se od roku 2021 měl rozpočet projektu (Discover EU) vyhoupnout až na 700 milionů eur, což je téměř 18 miliard korun…

J. C. Juncker přijel slavnostně odhalit Marxovu sochu, kterou zaplatila komunistická Čína.

Junckerovy kořeny

Ale vraťme se ještě ke kořenům soudobého eurokomunismu. Ten totiž právě v těchto dnech nabývá oficiálních a institucionalizovaných obrysů. A to na té nejvyšší úrovni.

Předseda Evropské komise J. C. Juncker se totiž oficiálně připojil k oslavám výročí narození teoretického vůdce komunistické ideologie K. Marxe. Tímto aktem však Juncker nejen sám sebe, ale i celou evropskou vládu přihlásil k opětovnému nanebevzetí myšlenek autora Komunistického manifestu.

A tedy k ideovým zdrojům, na jejichž komunistických základech Marxovi učedníci a následovníci vybudovali ničivé totalitní diktatury proletariátu v praxi.

Doprava zdarma pro mladé propagátory evropského sjednocování je tedy zřejmě jednou z prvních vlaštovek, jedním z prvních komunistických balónků, jimiž si eurověrchuška testuje toleranci občanstva k praktickému uvádění prvků komunistické politiky do života…