Ve španělské La Lize se schyluje k pikantnímu přestupu...

Francouzský fotbalový útočník Antoine Griezmann by měl po sezoně přestoupit z Atlétika Madrid do Barcelony. Katalánský velkoklub za něj zaplatí 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), což je smluvně daná částka, za kterou jej mohou ostatní kluby vykoupit. Atlético ale postup Barcelony kritizuje.

O letním Griezmannově odchodu na Camp Nou se spekulovalo už delší dobu a jednání podle všeho postoupila do konečné fáze. Prezident Barcelony José Maria Bartomeu se sešel s hráčovým agentem a sdělil, že je Barcelona připravena vykoupit Griezmanna ze smlouvy platné do roku 2022.

Atlético chování bohatších rivalů rozzlobilo.

„Už jsme z toho přístupu Barcelony otrávení. Mluvit o budoucnosti hráče s platným kontraktem jen pár dnů před finále Evropské ligy ukazuje naprostý nedostatek respektu k Atléticu Madrid a jeho fanouškům,“ uvedl na klubovém webu šéf madridského celku Miguel Ángel Gil Marín.

Atlético je v tabulce španělské ligy druhé za už jistým mistrem Barcelonou a za týden ho čeká finále Evropské ligy proti Marseille.

„Už jsme Barceloně řekli před několika měsíci, že Griezmann není na prodej a nebudeme vyjednávat. Dal jsem Bartomeuovi najevo, že jeho nevhodné chování ohrožuje integritu soutěže, protože jsme bojovali o titul a Barcelona naháněla jednoho z nejdůležitějších hráčů našeho týmu,“ dodal Gil Marín.

Griezmann hraje za Atlético od roku 2014, kdy přišel ze San Sebastianu. Nejlepší střelec předloňského mistrovství Evropy by měl patřit k největším hvězdám blížícího se světového šampionátu v Rusku.

Případný Griezmannův přestup se však rozhodně nijak nedotkne diváků tuzemské DIGI TV. Ta u nás exkluzivně vysílá La Ligu a tedy i zápasy obou španělských (respektive španělského a katalánského) superklubů. Vedle toho nabízí exkluzivně také zápasy německé Bundesligy a anglické Premier League.

(jaz)