Mohamed Salah by mohl v létě přestoupit do Realu Madrid.

Fotbalový kanonýr Mohamed Salah působící v Liverpoolu by mohl už v létě změnit dres. Egypťan patří mezi největší hvězdy letošní sezony a anglický celek dotáhl až do finále Ligy mistrů. Tam se Liverpool utká s Realem Madrid, a právě tam by měl Salah po sezoně podle médií zamířit. Jeho příchod už posvětil také Cristiano Ronaldo.

Málokdo má letos tak povedenou sezonu jako Mohamed Salah. V Premier League se stal nejlepším střelcem s 31 brankami, novináři ho pak začátkem května zvolili vůbec nejlepším hráčem nejsledovanější ligy světa. I proto se o něj perou velkokluby po celé Evropě.

Nejblíže má Salah údajně do Realu Madrid. Prezident klubu Florentino Perez by jej rád podepsal a svolení má podle španělských médií i od samotného Cristiana Ronalda. Portugalec by Salaha rád přivítal jako útočnou posilu.

Paradoxní je, že loni v létě byl Salah velmi blízko přestupu do Barcelony. Ta ale nakonec upřednostnila Gerarda Deulofeua z Evertonu a tak egyptský útočník zamířil z AS Řím do Liverpoolu.

Utkání anglické Premier League, stejně jako zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga mohou u nás sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice vedle toho vysílá exkluzivně také zápasy německé Bundesligy.

(jaz)