Marouane Fellaini by mohl po sezoně změnit dres

Belgický záložník Maroune Fellaini by mohl po sezoně opustit Manchester United. Tam mu v létě vyprší kontrakt a nepředpokládá se, že podepíše nový. Podle deníku Guardian by se mohl středopolař s osobitým účesem přestěhovat do Liverpoolu.

Liverpool ale není jediným týmem, který má o služby třicetiletého Belgičana zájem. Ten projevilo například i francouzské AS Monako.

Celek vedený Jürgenem Kloppem však v létě pravděpodobně přijde o záložníka Emre Cana a právě Fellaini by měl být vytouženou náhradou.

Transfer by to byl obzvlášť pikantní. K přímému přestupu mezi hráčem United a Liverpoolu totiž došlo naposledy v roce 1964 v případě Phila Chisnalla. Fellaini by se tak mohl v případě přesunu do Liverpoolu jistě těšit na velkou porci nepochopení a nenávisti ze strany fanoušků United.

Fellaini působí v dresu Rudých ďáblů od roku 2013 a jeho největším úspěchem zůstává vítězství v Evropské lize z roku 2017.

Zajímavostí je, že zápasy Manchesteru United, Liverpoolu a dalších supertýmů anglické Premier League mohou u nás sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy nejvyšší anglické fotbalové soutěže, stejně jako španělské La Ligy a německé  Bundesligy.

(jaz)