Max Meyer patří mezi největší německé talenty (Foto: KopTalk.com)

Schalke v létě opustí opora Max Meyer. Dvaadvacetiletý záložník odmítl podepsat novou smlouvu, ta stávající mu vyprší po sezoně. Spekuluje se o jeho přestupu do Premier League, kde ho vábí Arsenal a Liverpool. Zájem má údajně i španělské Atlético Madrid.

Sportovní ředitel Schalke Christian Heidel potvrdil, že klub v létě přijde o záložníka Maxe Meyera.

Dvaadvacetiletý ofenzivní hráč na sebe upozornil již před čtyřmi lety, kdy si výbornými výkony v dresu Schalke řekl i o reprezentační pozvánku. Postupem času se Meyer zařadil mezi opory gelsenkirchenského mužstva.

Ani to však nepomohlo k tomu, aby se obě strany dohodly na prodloužení končící smlouvy a Meyer tak po skončení tohoto ročníku může odejít jakožto volný hráč.

„Momentálně všechno naznačuje tomu, že po sezóně odejde,“ řekl sportovní ředitel Christian Heidel.

„Jako klub jsme neučinili žádnou novou nabídku. Max za námi nepřišel, že by chtěl znovu otevřít jednání, naše cesty se tak pravděpodobně rozejdou,“ připustil funkcionář Schalke.

Meyer, který je už delší dobu spojován s anglickými velkokluby Arsenalem a Liverpoolem, nebude jediným hráčem Schalke, který během letní přestávky odejde bez náhrady. Bayern Mnichov posílí záložník Leon Goretzka.

(jaz)