Popularita Donalda Trumpa se zvýšila na 42 procent. Ještě před měsícem byla přitom pouhých 35 procent, avšak pomohla mu daňová reforma. Vyplývá to z průzkumu společnosti NOCR.

Ekonomika USA roste, daně se snížily a přibývají pracovní místa, což se na oblibě prezidenta začíná projevovat. Jeho daňovou politiku schvaluje 46 procent dotázaných, celkovou ekonomickou politiku pak 47 procent, což je nejvyšší ukazatel od loňské lednové inaugurace.

Trump podle analytiků zaznamenal od nástupu do Bílého domu prakticky jediný významný úspěch, jímž je razantní reforma daní. 46 procent Američanů už snížení daně z příjmu pocítilo na svých peněženkách, podle 53 procent dotázaných reforma pomůže drobným podnikatelům.

O prospěchu pro velké korporace ovšem nepochybuje 77 procent Američanů. Tři čtvrtiny dotázaných soudí, že Trump daňovými úpravami prospěl bohatým.

Trumpův vztah ke kontrole prodeje zbraní kladně posuzuje 39 procent dotázaných, stanovisko k velkému rozpočtovému deficitu o něco víc než třetina. Politiku Bílého domu vůči KLDR schvaluje 42 procent Američanů.

(jaz)