Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Obchodníci ČR: Tržby na Černý pátek byly výrazně vyšší než loni

Tržby obchodníků během Černého pátku byly o desítky procent vyšší než loni. Ukázaly to statistiky obchodníků i data z platební brány PayU. Největší zájem byl o zlevněnou elektroniku. Letos přibyla i možnost si za výhodné ceny pořídit potraviny.

Odboráři ve Škodě hrozí největší stávkou v historii Česka

Odbory ve Škodě Auto zvažují stávku, zastavit výrobu by mohli až na 3 týdny. Firma se údajně o zaměstnance nezajímá, zastavení výroby jim má přinést zasloužené volno. Stěžejním bodem jednání je pracovní doba. Škoda potřebuje vyrábět o víkendech, odboráři nechtějí.

Důvěra v ekonomiku ČR v listopadu po čtyřměsíčním růstu klesla

Důvěra v českou ekonomiku v listopadu po předchozím čtyřměsíčním růstu klesla. Proti říjnu se snížila o 0,3 bodu na 99,0 bodu, oznámil ČSÚ. U spotřebitelů sice důvěra v hospodářství stoupla, ale snížila se u podnikatelů. Meziročně důvěra celkově klesla také o 0,3 bodu.

ÚOHS: Euromedia může koupit síť 26 knihkupectví Neoluxor

Lídr knižního velkoobchodu Euromedia Group ze skupiny Rockaway může koupit síť 26 knihkupectví Neoluxor. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Zaměstnanci Amazonu v Itálii a Německu stávkují

Stovky německých a italských zaměstnanců amerického internetového obchodu Amazon stávkují. Požadují lepší mzdy a pracovní podmínky. Zaměstnanci si vybrali k protestu takzvaný černý pátek, který je považován za jeden z nejrušnějších obchodních dnů v roce.

(pel)