Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Komárek kupuje AutoCont. Obchod schválil ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil změnu vlastníka většinového podílu v předním českém dodavateli informačních technologií AutoCont. Skupina KKCG podnikatele Karla Komárka kupuje ve firmě 70procentní podíl. Důvodem k prodeji byla možnost expanze na další trhy a rychlejší růst firmy.

Metrostav postaví na Slovensku přivaděč k dálnici za 354 milionů Kč

Stavební společnost Metrostav získala na Slovensku zakázku v hodnotě 13,9 milionu eur (354 milionů Kč) na výstavbu přivaděče k budovanému úseku dálnice u Žiliny na severu země. Národní dálniční společnost s Metrostavem podepsala příslušnou smlouvu. Metrostav uspěl ve veřejné soutěži, ve které předložilo nabídku 8 společností.

Tesla v Austrálii postavila největší baterii na světě

Americká společnost Tesla dokončila v Austrálii instalaci největší lithium-iontové baterie na světě. K síti se ji chystá připojit v nejbližších dnech. Obří baterie má pomoci řešit problémy země s výpadky elektřiny.

Vlajková loď Škodovky, Superb, se prý bude vyrábět v Německu 

Přesun výroby nové generace Škody Superb z Česka do Německa je navzdory tvrzení Škody Auto prakticky hotová věc. Uvedl to předseda podnikové rady Škoda Auto Jaroslav Povšík. Na počet pracovních míst by podle něj ztráta jednoho modelu žádný vliv mít neměla, bojí se ale o budoucnost firmy.

Ceny pohonných hmot v ČR stagnují

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku se za poslední týden téměř nezměnily. Za benzin Natural 95 řidiči ve středu zaplatili 30,79 Kč/l. Nafta za týden podražila jen mírně –2 haléře na průměrných 29,83 Kč/l.

(pel)