Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


PPF v Česku vydá dluhopisy za 3,8 miliardy Kč

Skupina PPF vydá v prosinci v Česku dluhopisy v hodnotě okolo 150 milionů eur (asi 3,8 miliardy Kč). Peníze použije na expanzi svých firem. Úroková sazba se má pohybovat kolem 4 % se splatností deset let.

Hamé koupila výrobce mražené zeleniny Agrimex Vestec

Skupina Hamé koupila českou firmu vyrábějící mraženou zeleninu, zeleninové směsi nebo ovoce Agrimex Vestec. Cenu obchodu společnost nezveřejnila. Podle Hamé je Agrimex Vestec největším českým výrobcem v tomto segmentu.

Bitcoin překonal poprvé hranici 8000 USD

Digitální měna bitcoin pokračuje v růstu na nové rekordy a poprvé překonala 8000 dolarů. Dostala se dnes až na 8195 dolarů (177 970 Kč). Od začátku roku cena bitcoinu stoupla o více než 700 % a hodnota bitcoinů v oběhu je vyšší než 130 miliard USD (2,8 bilionu Kč).

Alibaba opět investuje: Koupila podíl v čínském provozovateli hypermarketů

Největší čínský internetový obchod Alibaba Group Holding investuje 22,4 miliardy hongkongských dolarů (62,2 miliardy Kč) do nákupu více než třetinového podílu v největším čínském provozovateli hypermarketů Sun Art Retail Group. Alibaba se tak stane druhým největším akcionářem společnosti Sun Art, která v Číně provozuje asi 450 hypermarketů.

Ministerstvo financí zlepšilo odhad růstu ekonomiky

Ministerstvo financí zlepšilo odhad růstu české ekonomiky v letošním roce na 4,1 %. Pro příští rok počítá s růstem o 3,3 %. Růst by měla táhnout zejména domácí poptávka v čele s výdaji na konečnou spotřebu domácností, investiční aktivitou firem a investicemi vládních institucí.

(pel)