Nespokojení Němci už na úřad kancléřky poslali více než 22 tisíc dopisů, ve kterých požadují, aby byla důslednější v deportování těch běženců, kterým byl odmítnut azyl v Německu.

Němci nespokojení s migranty se spojili vůči německé kancléřce Angele Merkelové a zaplavili její úřad 22 tisíci stížností. Žádají v nich, aby se zasadila o důslednější deportace běženců z Německa do zemí, odkud pocházejí. Podle nejnovějších informací zmizelo v Německu úřadům z dohledu přes 30 tisíc odmítnutých žadatelů o azyl. 

Nespokojení Němci už na úřad kancléřky poslali více než 22 tisíc dopisů, ve kterých požadují, aby byla důslednější v deportování těch běženců, kterým byl odmítnut azyl v Německu. Občané si stěžují, že mezi uprchlíky jsou zločinci. Vytýkají kancléřce, že německé úřady tento problém neřeší a nechávají tyto migranty-zločince je na svobodě.

„Každý z těch dopisů je podrobně přečten a zkoumán, abychom lépe porozuměli tomu, co voliči chtějí,“ oznámil vedoucí kanceláře Peter Altmaier.

Angela Merkelová v minulém roce veřejně prohlásila, že udělá vše pro to, aby z Německa dostala ty, kteří si státní ochranu nezaslouží.

Německá média však upozornila na to, že kancléřka v této věci ve skutečnosti nic nepodnikla.

Mnoho teroristických či jiných útoků v Německu mají na svědomí ti, kterým byl azyl v zemi zamítnut. Policie však tyto odmítnuté azylanty nedokázala vykázat ze země.

Migranti v Německu mizí

Podle nejnovějších informací zmizelo v Německu úřadům z dohledu přes 30 tisíc odmítnutých žadatelů o azyl. Ti měli být deportování z Evropy. Nikdo však neví, kde jsou. Situace se přitom může ještě zhoršovat, už jen kvůli prudce narůstajícímu počtu nových žadatelů o azyl v Německu.

V první polovině letošního roku podalo v Německu žádost o azyl přes 320 tisíc uprchlíků, což je až pětkrát vyšší počet než loni v tom samém období. Do země přitom přichází mnohem méně lidí, než v předchozích letech…

Azylanti, kterým úřady odmítnou udělit azyl, mají i nadále naprostou svobodu a mohou se v Německu pohybovat ještě dlouho poté, co je jejich žádost o azyl odmítnuta. A co je nejhorší, mohou si vylévat svoji zlost na místních obyvatelích.

To byl i případ Stalo Tunisana Anise Amriho, který loni zaútočil na vánoční trhy poté, co mu úřady odmítly pobyt.

V loňském roce od ledna do června bylo z Německa deportováno 13,743 běženců. Ve stejném období letošního roku došlo k deportaci 12,545 osob. I přes kancléřčiny sliby se tedy deportace zpomalily, což může souviset i s tím, že vláda snížila příspěvek, který migranti dostávají na návrat do původní vlasti. (sfr)