Tomio Okamura (SPD) odmítl slova Lubomíra Zaorálka (ČSSD), že hnutí SPD chce zavést okamžité propouštění lidí z práce bez udání důvodu. Podle Okamury je to "nehorázná Zaorálkova lež".

Lídr SPD Tomio Okamura odmítl slova Lubomíra Zaorálka (ČSSD) o propouštění lidí z práce na hodinu bez udání důvodu. „Je to nehorázná Zaorálkova lež,“ uvedl Okamura ve vyjádření pro Byznys Noviny. Podle něj je to zoufalá snaha sociálních demokratů poškodit hnutí SPD před volbami.

„Lídr ČSSD Zaorálek šíří o SPD lži, že prý chceme zavést, aby zaměstnanec mohl dostat okamžitou výpověď bez udání důvodu. Co na to říct? Je to zoufalá snaha ČSSD nás ještě na poslední chvíli poškodit. Jejich nástrojem je lež, manipulace a podvody,“ uvedl Okamura.

Zaorálek v rozhovoru pro Novinky.cz označil Okamuru za „úhlavního politického nepřítele“. Prý mu vadí, že hnutí SPD „chce zavést výpověď bez udání důvodu. Prostě to, aby podnikatel mohl zítra vyhodit zaměstnance, aniž by musel cokoliv vysvětlovat.“

To je však podle Okamury nehorázná Zaorálkova lež.

„Podobně zoufalá politická konkurence a s nimi spjatá média šíří jiné lži, že jsem prý hlasoval pro migranty či pro mešity. Je to směšné a ubohé nařčení, kterému může věřit jen hlupák. Vládnoucí strany jsou zděšené vysokými preferencemi SPD a kopou kolem sebe hlava nehlava,“ dodal.

Babiš a Zaorálek si notují: Největší nepřítel je pro ně Tomio Okamura

(pel)