Spor českých miliardářů se vyhrocuje. Kellnerova O2 vrátila lídrovi ANO úder. Operátor rozeslal svým uživatelům SMS propagující novou knihu, která kriticky zachycuje Babišovu temnou minulost nebo vazby na kmotry českého podsvětí Františka Mrázka a Radovana Krejčíře jen krátce poté, co Andrej Babiš nejbohatšího Čecha zkritizoval.

Válka mezi dvěma největšími českými miliardáři se vyostřuje. Nejbohatší Čech Petr Kellner vrací lídrovi ANO Andreji Babišovi úder. Telekomunikační společnost O2 spadající do Kellnerova portfolia, rozeslala svým uživatelům SMS propagující novou knihu, která kriticky zachycuje Babišovu temnou minulost nebo vazby na kmotry českého podsvětí Františka Mrázka a Radovana Krejčíře.

Andrej Babiš se v rozhovoru pro Forbes navezl do nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Podle exministra financí si Kellner místo rodinné charity vybudoval školu, kde si vzdělává zaměstnance. Kellnerova nadace se proti Babišovým slovům ohradila.

Krátce po vzjemné rozmíšče rozeslala telekomunikační společnost O2, která spadá do Kellnerova portfolia, tisícům uživatelů tohoto operátora SMS, v níž propaguje knihu spisovatele a novináře Jaroslava Kmenty kriticky zachycující Babišův vzestup. Podle anotace je publikace „děsivým obrazem toho, co všechno by se mohlo stát, pokud by Andrej Babiš řídil naši zemi jako svoji firmu.“ 

„Už jste měli šanci přečíst si novou knihu Boss Babiš? O2 Active ano. A z knihy nás mrazí ještě dlouho po dočtení poslední stránky,“ bylo uvedeno ve zprávě od O2.

Telekomunikační firma popřela, že by SMS zprávu rozesílala kvůli politickému boji. Krok, který přišel pouhých pár dní před volbami, v nichž je Babiš favoritem, je prý pouhou shodou náhod.

„SMS s obchodním sdělením, doplněným o recenzi knihy z našeho partnerského portálu, byla zaslána zákazníkům O2, kteří dali aktivní souhlas se zasíláním novinek tohoto typu,“ vysvětlil manažer O2 Hany Farghali a dodal, že zpráva nebyla rozeslaná všem.

Kmenta v knize popisuje exministra financí tak, jak ho vidí. Měla by podle něj shrnovat to, v čem představuje lídr ANO nebezpečí, jak zbohatl, s kým „se zapletl a co vše ještě tají“.

Autor knihy Boss Babiš propagaci svého díla vítá.

„O mé knize může psát kdokoli, jakákoli média či servery. Jestli se kniha stala součástí a prostředkem boje mezi dvěma miliardáři, tak se tomu mohu jen v klidu usmívat,“ řekl Kmenta.

(pel)