Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Největší obchod roku v českém IT: Miliardář Karel Komárek kupuje firmu AutoCont

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka kupuje většinový podíl v holdingu AutoCont, , který je největším nezávislým českým poskytovatelem IT služeb. Hodnota akvizice podle Hospodářských novin přesáhne 1 miliardu korun. KKCG chce koupí AutoContu posílit v digitálním byznyse a expandovat dále do Evropy.

Prazdroj chce vyrábět o třetinu více piva Pilsner Urquell, investuje téměř 300 milionů

Plzeňský Prazdroj rozšíří za více než 280 milionů Kč provoz na výrobu piva Pilsner Urquell. Zvýšit ji chce o třetinu. Práce na zvětšení varny prémiového ležáku už začaly a skončí příští rok v dubnu. Prodej Pilsneru Urquell v Česku i v cizině roste od roku 2002.

Unipetrol ve 3. čtvrtletí zdvojnásobil zisk na 1,5 miliardy

Čistý zisk petrochemického holdingu Unipetrol ve 3. čtvrtletí 2017 stoupl meziročně více než dvojnásobně na 1,5 miliardy Kč. Provozní zisk vzrostl o tři čtvrtiny na 3,4 miliardy a tržby o třetinu na 31 miliard. Růst tržeb oproti výsledkům za pololetí zpomalil, ale nárůst zisku výrazně zrychlil.

FAU podala trestní oznámení kvůli zajišťovacím příkazům, indicie prý směřují k Babišovi

Firma FAU, která loni po zásahu Finanční správy a celníků skončila v insolvenci a v konkurzu, podala trestní oznámení. Obvinila Finanční správu, že ji řídí subjekt stojící mimo ni a že správa vydala zajišťovací příkazy na pokyn tohoto subjektu. Indicie prý směřují k předsedovi hnutí ANO a exministru financí Andreji Babišovi.

Průměrná cena ojetin v ČR stoupla o 15 tisíc korun

Průměrná cena ojetých aut v ČR letos do září vzrostla meziročně o 15 tisíc Kč na 205 600 Kč. Dvě pětiny aut se prodaly za sumu mezi sto až dvě stě tisíci korun. Až 61 procent prodaných ojetin tvořily diesely. Stále víc ojetých vozů se dováží ze zahraničí.

(pel)