Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Seznam.cz loni zvýšil čistý zisk o 9 %

Největší tuzemská internetová firma Seznam.cz v roce 2016 zvýšila čistý zisk o 9 % na 1,1 miliardy Kč. Tržby vzrostly meziročně o desetinu na 3,7 miliardy Kč. Letos společnost očekává zhruba stejné tržby jako loni.

Airbus získal majoritu ve výrobě letounů CSeries firmy Bombardier

Evropský výrobce letadel Airbus získal kontrolní podíl v programu výroby letounů CSeries kanadského výrobce Bombardier. Dohoda kanadské firmě dává nečekanou vzpruhu v jejím nákladném obchodním sporu s americkým konkurentem Boeing.

Prodej nových aut v Evropě v září klesl

Prodej nových osobních automobilů v EU a zemích EFTA v září meziročně klesl o 2 % na 1,47 miliónu vozů. Podle ekonoma ČSOB Petra Dufka mohou čísla ukazovat na nasycení trhu, který je klíčový pro českou ekonomiku.

Největší síť poliklinik EUC nakupuje v Ostravě

EUC, která dříve patřila skupině PPF, se rozšiřuje v Ostravě. K laboratořím koupila i polikliniku. Cenu za ostravské zařízení Mephacentrum nezveřejnila. Skupina chystá veřejnou emisi dluhopisů za 1 miliardu, letošní obrat odhaduje na 2,5 miliardy Kč.

Netflixu výrazně přibylo předplatitelů, akcie jsou na rekordu

Počet uživatelů on-line videopůjčovny Netflix opět vzrostl a už se blíží celosvětově 110 milionům. Akcie firmy vystoupily na nový rekord a letos již posílily o zhruba 60 procent. Příjmy se meziročně zvýšily asi o 30 % na 2,99 miliardy dolarů (65,4 miliardy Kč), čistý zisk vzrostl z 52 milionů na 130 milionů dolarů (2,8 miliardy Kč).

(pel)