Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Nejbohatší Češi ještě zbohatli. Na špici se drží Kellner, druhý je znovu Babiš

Nejbohatším Čechem zůstává podle Forbesu Petr Kellner s majetkem 310 miliard Kč. Druhý je znovu Andrej Babiš s 88 miliardami Kč. Následují Radovan Vítek s 57 miliardami Kč a Karel Komárek s 55 miliardami Kč.

Pohonné hmoty v ČR opět zdražily

Pohonné hmoty v Česku zdražují. Průměrná cena benzinu vzrostla za poslední týden o 3 haléře na 30,23 Kč/l. Nafta od minulé středy zdražila o 17 haléřů na průměrných 29,15 Kč/l.

Miliardová fúze: Datart se spojí se skupinou HP Tronic

Obchodní řetězec Datart se spojí se skupinou HP Tronic, která provozuje síť prodejen Euronics, e-shopy Kasa.cz a slovenský Hej.sk. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Spojením vznikne na českém a slovenském trhu řetězec s ročními tržbami přes 15 miliard korun se sítí zhruba 130 elektroprodejen.

V Česku přibylo přes 14 tisíc nových firem

Za osm měsíců roku 2017 vzniklo v Česku 22 tisíc obchodních společností a zaniklo jich přes 7600. Zároveň začalo podnikat 40 500 fyzických osob a téměř 33 000 jich podnikání ukončilo. V samotném srpnu byl počet zaniklých firem nejvyšší v rámci jedno měsíce od vzniku České republiky.

Výroba nábytku v ČR v pololetí vzrostla, většina ho jde do zahraničí

Nábytkářské firmy v Česku v 1. pololetí vyrobily zboží za 21,51 miliardy Kč, meziročně o 1,2 % více. Vývoz vzrostl o 3 %, dovoz o 6 %. Na domácí trh míří hlavně nábytek z Polska.

(pel)