Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


ČEZ koupil firmu Kart

Firma ČEZ ESCO z energetické skupiny ČEZ koupila společnost Kart. Cena transakce nebyla zveřejněna. ČEZ tak bude nyní díky dalším dceřiným firmám schopen zajistit budovy od výstavby, uvedení do provozu až po následné provozování a dlouhodobou údržbu.

Účtenkovka odstartuje 1. října

Zájemci o loterii mohou od 1. října zaregistrovat účtenky prostřednictvím formuláře na www.uctenkovka.cz nebo pomocí mobilní aplikace Účtenkovka. O ceny se bude poprvé losovat 15. listopadu z účtenek vystavených během října a zaregistrovaných nejpozději tři dny před losováním, tedy 12. listopadu.

OPEC v srpnu snížil produkci ropy

Produkce ropného kartelu OPEC v srpnu poklesla o 79 100 barelů na výsledných 32,76 miliónu barelů denně. Za poklesem stojí především snížení aktivity doposud rostoucí produkce Libye. Severomořská ropa Brent na zprávu zareagovala růstem a dostala se nad 54 USD za barel.

Škoda asi překoná produkci 1,13 milionu aut

Automobilka Škoda Auto v roce 2017 opět směřuje k rekordnímu počtu vyrobených aut i k rekordu ve finančních výsledcích. Zřejmě překoná loňskou produkci 1,128 milionu vyrobených vozů. Uvedl to člen představenstva Škody Auto Bohdan Wojnar.

Čínské banky odřízly Severní Koreu

Čtyři největší čínské státní banky – Bank of China, Čínská průmyslová a obchodní banka (ICBC), Agricultural Bank of China a China Construction Bank – přestaly poskytovat finanční služby severokorejským klientům. Údajně se tak děje kvůli americkým obavám, že Čína nepostupuje vůči opakovaným jaderným testům v Pchjongjangu dostatečně tvrdě.

(pel)