Účtenková loterie jako předstupeň nástupu nové totality: Hazarduchtivý národ se v zájmu vládou vytyčeného „dobra“ (zatrhnout keťasům, aby "nečestným" podnikáním rozvraceli republiku) spojuje se státem do nerozborného souručenství, které má přinést údajné "blaho" a šanci na výhru ve státní loterii... 

S blížícím se spuštěním státem organizované „hazardní hry“ s názvem ÚČTENKOVÁ LOTERIE se také blíží spuštění nové etapy, respektive způsobu totalitní kontroly obyvatelstva státem. Přesněji řečeno, jde o modernizovanou formu zapojení obyvatelstva do kolaborace se státem při upevňování totalitního, fízlovského systému v demokratickém státním zřízení České republiky.

Zopakujme nejdříve fakta. Stát loni v prosinci rozběhl systém elektronické on-line kontroly podnikatelů (EET), který úřadům umožňuje sledovat, tedy fízlovat a kontrolovat nonstop příjmy podnikatelů v různých, selektivně vybraných oborech. Přičemž primárně si Babišem řízený kontrolní aparát vyšlápl pomocí EET na hospodské a hoteliéry…

Aby si pan Babiš a jím nastavená kontrolní mašinerie mohly na podnikatele došlápnout ještě tvrději, spouštějí v zemi bizarní, dystopickou, ale údajně zábavnou „hazardní hru“ s názvem „Účtenková loterie“, v níž občané mají být motivováni odebírat od obchodníků účtenky a následně se s nimi, jako s klasickými losy, účastnit losování o hodnotné ceny včetně automobilů.

Cílem této státní loterie je zapojit občany do kontroly toho, zda podnikatelé důkladně dodržují povinnosti plynoucí z elektronické evidence (= státní kontroly) tržeb.

Dříve stát do výpomocných činností při kontrole občanů zapojoval POMOCNOU STRÁŽ VB, v níž působili ti nejvíce angažovaní a nejvíce zfanatizovaní spoluobčané, kteří chtěli pomáhat státu při udržování totalitního komunistického režimu na věky věků.

Dnes – „díky“ pomoci internetu – hodlá stát do propagandistické kontrolní akce zapojit úplně každého a to formou zábavnou, jež by každého občana (za jeho vlastní peníze) motivovala k dobrovolné a nadšené spolupráci na špehovací, kontrolní činnosti a fakticky také na další fázi expanze státu do soukromí vybraných, „nebezpečných“ (na státu nezávislých) skupin obyvatelstva (v tomto případě menších podnikatelů).

Cesta do účtenkové totality

Zajímavá je celková sekvence této dobrovolné, hravé a nadějí na výhru naplněné cesty do totality.

Stát (poslanci ANO, ČSSD a KDU-ČSL) nejdříve schválil totalitní zákon, jež umožňuje, aby ministerský Velký Bratr – jako všemohoucí inspektor, soudce a kat – byl skrze EEZ přítomen on-line v každém firemním „mozku“, přesněji řečeno v každé firemní pokladně,..

To samo o sobě je zavrženíhodné, nicméně, nikoliv ojedinělé. Totalitárních opatření, regulí, nařízení, směrnic a zákonů už bylo v eurounijním regionu Česká republika schváleno (zákonodárci, nikoliv občany) nepočítaně.

Revolučním, totalitární Rubikon překračujícím krokem státu je ovšem zapojení občanů do propagandistické hry, jejímž cílem je jednak to, co bylo uvedeno výše (tedy vyvinout přímý i nepřímý tlak na obchodníky, aby vydávali účtenky konformně s EET).

Ale jejímž cílem je současně zakamuflovat totalitní podstatu zákona a přebarvit jeho černou a zhoubnou podstatu na radostnou a pestrobarevnou zábavnou událost (viz bizarní, newspeakové logo), prezentovanou státem jako čistokrevné dobro, respektive, jako napomáhání k absolutnímu dobru…

Do propagandistické hry v rámci účtenkovky jsou státními loterijními Sirénami (samozřejmě, za peníze daňových poplatníků) lákány nejširší masy obyvatelstva, jež se stanou součástí podivné mašinerie sloužící státu k masivní přímé kontrole třídního nepřítele, tedy na státu doposud jakž takž nezávislého drobného podnikatele…

Dystopická reality show

A to vše se má dít „zábavnou“ formou jakési veřejné dystopické reality show, v níž sice nebudou zápasit o holé přežití vybraní psanci a disidenti odsouzení režimem na smrt, ale v níž budou o podnikatelské smrti toho či onoho nepřítele státu (drobného podnikatele) rozhodovat zprostředkovaně všichni občané sběrem účtenek.

Jinými slovy, namísto vybrané a nejvíce uvědomělé elity Pomocné stráže veřejné bezpečnosti (PS VB) povolává nyní stát „do zbraně“ každého občana, ale nikoliv formou povolávacího rozkazu, nýbrž prostřednictvím loterie, v níž slibuje naději na hodnotnou výhru, kterou pro pracující, poctivý lid zařídil velký vůdce…

(Předpokládejme, že v některé z dalších etap účtenkové loterie bude výherce losovat sám Andrej Babiš, v té první fázi, jíž jsme svědky, se losování zřejmě obejde bez přímé účasti politických exponentů demokratického režimu, jež koná kroky veskrze totalitní).

Budeme svědky další bizarní distorze onoho slavného demokratického režimu: občané zapojení do účtenkovky se sice nepodílejí na vládě (démos – lid; krátos – vláda), ale naopak se aktivně podílejí na vynucování totality, na přenosu vlády do neomezených rukou úřednické elity…

Přebití negativních dopadů EET

Barevná účtenková loterie má nejenže vést k pobavení, uplacení a motivování široké veřejnosti ke špehování a loterijnímu udavačství, ale současně celá účtenková loterie povede k zamlžení a přebití negativních dopadů EET, jimiž je postupně odřezávání svobod v zemi – v tomto případě hluboké a krvavé odřezání podnikatelských svobod z těla celkově již velmi těžce churavějící České republiky.

Občané účastnící se státem organizované loterie s účtenkami se automaticky stávají spolusoučástí státní kontrolní moci.

Stát skrze účtenkovou loterii spouští svoji propagandistickou reality show, v níž sami občané jako herci v rolích „užitečných“ vládních kontrolních idiotů se budou zdravotně nebezpečným sběrem (ofocováním a načítáním) jedovatých účtenek (obsahujících Bisfenol A, respektive Bisfenol B; více o Bisfenolu v účtenkách čtěte zde) sami aktivně podílet na kamufláži toho, co se v jádru, pod slupkou barevné „účtenkovky“ děje, k čemu dochází: tedy k ničení posledních zbytků svobod a posledních zbytků přirozeného řádu, v němž lidé mohou svobodně podnikat, respektive, v němž nejsou otroky státu.

Chybí jen hlučný pán s knírkem

S nástupem „účtenkovky“ se perverze systému přibližuje svému absolutnímu vrcholu. V „účtenkovém“ podání státu se černá barva stává bílou a bílá hnědou: stát nebude motivovat a odměňovat ty, kdo poctivě plní zákon (který je totalitní a zvrácený) a platí daně.

Stát bude odměňovat (slosováním výher) ty občany, kteří budou vládní moci nejvíce pomáhat ve vynucování totalitního a zvráceného zákona…

Nejširší veřejnost se tak bude aktivně podílet na etablizaci totalitních prvků a vyššího stupně zvrácenosti aktuálně uplatňovaného politického systému, jež vládci eufemisticky nazývají demokratickým…

Vládou organizovaná manipulace s masami zde nabývá absolutní negativní hodnoty: národ se v zájmu vládou vytyčeného „dobra“ (zatrhnout podnikatelským keťasům, aby svým „nečestným“ podnikáním rozvraceli republiku) spojuje se státem do nerozborného svazku, do souručenství, které má přinést údajné „blaho“ a šanci na výhru ve státní loterii.

Do absolutního podobenstvím s neblahou minulostí chybí už jenom hlučný pán s knírkem a vztyčenou pravicí.