Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


České dráhy navýšily zisk v 1. pololetí zisk

České dráhy v letošním 1. pololetí zvýšily meziročně zisk o 127 milionů Kč na 537 milionů Kč. Tržby skupiny se meziročně zvýšily zhruba o 400 milionů Kč na 16,73 miliardy Kč. Oproti předchozímu roku skončila v zisku jak nákladní, tak i osobní doprava.

Dceřiná firma Škody Transportation dodá do Finska 20 vagonů

Finský Transtech, dceřiná společnost Škody Transportation, dodá do Finska 20 dvoupodlažních osobních vagonů za téměř 1,4 miliardy Kč. Výroba začne v příštím roce, předávání od roku 2019.

Kapsch si stěžuje na mýtný tendr u antimonopolního úřadu

Společnost Kapsch podala stížnost k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) na miliardový mýtný tendr. Důvodem stížnosti je nejasnost ohledně informací, které ministerstvo dopravy sděluje jednotlivým účastníkům soutěže.

EPH loni klesl čistý zisk, tržby vzrostly

Energetickému a průmyslovému holdingu (EPH) loni meziročně klesl čistý zisk o 4,5 procenta na 20,9 miliardy Kč (800 milionů eur). Konsolidované tržby vzrostly o 7,9 procenta na 128,7 miliardy Kč (4,93 miliardy eur).

Metanolová kauza dočasně poškodila některé likérky

Metanolová aféra, která vypukla před pěti lety, dočasně poškodila některé likérky ve Zlínském kraji. V souvislosti s kauzou začala zákazníky mnohem více zajímat kvalita a původ kupovaných lihovin. Většina podniků už nyní ale vyrábí minimálně stejné množství lihovin jako před začátkem aféry.

(pel)