Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Home Credit letos zdvojnásobil zisk

Skupině Home Credit, která je součástí skupiny PPF, v 1. pololetí 2017 stoupl čistý zisk na 133 milionů eur (3,5 miliardy Kč). Za dobrými výsledky je zlepšení na ruském trhu a silný růst v Číně. Za prvních šest měsíců letošního roku poskytl Home Credit půjčky zhruba za 253 miliard Kč.

Slevomat.cz koupila britská skupina Secret Escapes

Detaily transakce zatím známy nejsou. Média spekulují, že Britové za slevový portál zaplatili dosavadním vlastníkům, investičním skupinám Miton, Enern a In-Bridge, až 1,5 miliardy Kč. Součástí transakce je i slovenský Zlavomat.sk a agregátor slev Skrz.cz.

Cena zlata od počátku roku stoupla o 15 %

Cena zlata v úterý přesáhla 1320 dolarů za unci a je tak na ročním maximu. Nárůst ceny od začátku roku činí 15 %. Dnešní nárůst ovlivnilo vypálení severokorejské rakety přes Japonsko, které zároveň srazilo evropské akcie na šestiměsíční minimum.

Výroba aut do července stoupla o 6 %

V Česku se v období od ledna do července vyrobilo 818 623 vozů. Výroba aut meziročně vzrostla o 6,3 %.  Domácí prodej se zvýšil o 8 %, export pak rostl šestiprocentním tempem.

E-shopy tvoří skoro desetinu tržeb obchodů

E-shopy ukrajují kamenným obchodům podíl na trhu. Letos dosáhnou 10 %, odhaduje Asociace pro elektronickou komerci (APEK). V ČR dosáhly v roce 2016 celkové obraty e-shopů jen za prodej zboží hodnoty 98 miliard Kč.

(pel)