Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


PPF ztrojnásobila zisk na 30 miliard Kč. Aktiva přesáhly 730 miliard Kč

Zisk PPF se meziročně víc než ztrojnásobil na 1,1 miliardy eur (30 miliard korun). Aktiva, mezi něž patří například mobilní operátor O2, finanční společnost Home Credit nebo banka Air Bank, přesáhly 27 miliard eur (730 miliard korun). Skupina aktuálně působí v 16 zemích světa.

Ceny družstevních bytů v ČR meziročně vzrostly o čtvrtinu

Ceny družstevních bytů v Česku do konce června meziročně vzrostly o 26,6 procenta na 25.328 korun za metr čtvereční. Nejvíce zdražily v Plzeňském kraji (o 53,2 procenta), nejméně v Moravskoslezském kraji, zhruba o desetinu.

Heineken zvýšil pololetní zisk téměř o 12 procent

Nizozemský výrobce piva Heineken během prvního pololetí zvýšil svůj provozní zisk téměř o 12 procent na 1,81 miliardy eur (47,2 miliardy korun). K růstu přispěl vyšší prodej piva v Evropě díky dřívějšímu nástupu teplého letního počasí.

Druhý temelínský blok obnovil výrobu elektřiny

Připojením turbogenerátoru k přenosové soustavě skončila v pondělí ráno odstávka druhého bloku Jaderné elektrárny Temelín, která trvala 73 dní. Energetici odstávku zvládli oproti plánu o necelé 2 týdny rychleji. Plného výkonu by měl blok dosáhnout během tohoto týdne.

HSBC zvýšila pololetní zisk na 10,2 miliardy dolarů

Britská bankovní skupina HSBC Holdings Plc zvýšila svůj zisk před zdaněním o 5 procent na 10,2 miliardy dolarů (227 miliard korun). Největší evropské bance se dařilo hlavně v Asii, která má hlavní podíl na jejím zisku.

(pel)