Reklamní eso visí v tramvajích. Špidla láká na výuku Evropské integrace pomocí "geniálních" sloganů typu: "Evropa jsou její občané".

Evropský komisař a český expremiér věrně slouží svým bruselským chlebodárcům i po odchodu z „vrcholné“ funkce. Vyučuje předmět Evropská integrace. A to na soukromé vzdělávací instituci, jejímž cílem je generovat zisk, tedy něco, co je zcela neslučitelné se špidlovskou levicovou ideologií.

Třebaže ČSSD bojuje, seč může, proti soukromému podnikání a znemožňuje vznik soukromých škol, expředseda této upadající strany a šéf poradců premiéra ČR Vladimír Špidla se vrhl na podporu soukromého podnikání v oblasti vzdělávání.

Jako „reklamní eso“ visí v tramvajích a láká ovečky na studium „Evropské integrace“.

Reklamní slogany „byznysmena“ Vladimíra Špidly v tramvajích:

  • Silná Evropa vyžaduje společnou vizi.
  • Evropa jsou její občané.
  • Za vizi a její naplnění odpovídají ti, kdo zastupují své instituce navenek. Ty neučím „o“ Evropě. Učím je Evropou být.

 

Jako by Špidla svými slogany chtěl ve skutečnosti říci:

„Udělám z vás Evropany, ať chcete nebo nechcete.“ „Vnutím vám evropskou vizi, i když žádná vize neexistuje“ (snad s výjimkou temné a destruktivní vize spočívající v posilování centrální vlády Bruselu nad lidskými životy v celé EU).

Slogan o Evropě, kterou tvoří její občané, je genialitou špidlovského typu, tedy megabanalitou, kterou by nevymyslelo ani dítě z mateřské školy. Ostatně, co věta, to klasická špidlovština, tedy matoucí agitka bez hlavy a paty, jejímž nedosažitelným cílem je vytvářet iluzi velké a vznešené „evropské myšlenky“.

Bizarní a symptomatické je, jak tyto slogany přesvědčivě dokazují, že bruselisté žádnou evropskou vizi nemají. Prostě jen chtějí vládnout kontinentu, ovládat do nejposlednějšího detailu vše živé i neživé a centrálně přerozdělovat vše, co se jim podaří uchvátit.

A z toho všeho se mít dobře, pobírat luxusní evropské platy a ještě luxusnější výslužné a europenze.

Špidlové a jeho europeističtí souputníci hovoří o (velké, největší či vesmírné) evropské vizi už velmi mnoho let. A jak vidno, nepokročili v jejím (umělém a nepřirozeném) vytváření vůbec nikam, jelikož ani není kam.

A proto stále a jen sní o vizi a slibují, že ji v přespříští desetiletce vymyslí a implantují do myslí všech uvědomělých Evropanů.

Slyšíme tedy opět jen zoufalé volání o tom, že Evropa potřebuje vizi. A nebo – ve Špidlou modifikované, respektive banalizované verzi – o tom, že „silná Evropa vyžaduje společnou vizi“. (A jakou jinou, než společnou, Vladimíre Iljiči?)

A proto Vladimír Špidla neučí ovečky o Evropě, ale učí je „být Evropou“. I to je Špidlovština na n-tou. Excitovaná verze banality, kterou se kvůli odzbrojující nesmyslnosti, nedaří povýšit na více, než zase jen na banalitu.

Bylo by zajímavé a současně zřejmě i děsivé sledovat, co tito špidlové na oné integrační evropské „akademii“ vlastně učí.
Doufejme že ne to, jak zakroutit krkem všem těm, kdo odmítají evropskou integraci pod křídla bruselských elit a jejich tuzemských lokajů a placených agitátorů.

Ostatně, cestující v tramvaji svou malůvkou na čelo vyjádřili svůj názor na Špidlovy slogany a jeho působení celkem jasně…


Další z článků ze seriálu věnovaného exkomisaři Vladimíru Špidlovi čtěte ZDE:

ČSSD vyrazila do války s roboty: Zregulovat a ukrást chce i vzdálenou budoucnost