Ivanka Trumpová (vpravo, na snímku se svojí matkou, Ivanou Zelníčkovou, zlínskou rodačkou a exmanželkou Donalda Trumpa) čelí atakům, že ve svém byznysu těží z otcovy prezidentské funkce.

Trumpova dcera Ivanka maximálně benefituje z otcovy funkce prezidenta USA. Po nedávné návštěvě čínského prezidenta Si-Ťin-pchinga v USA se obchodním společnostem Ivanky Trumpové otevřely dokořán dveře na čínský trh. Své batohy a šperky tak bude moci prodávat i v Číně.

Úřady v Pekingu se po nedávném setkání Ivany Trumpové s čínským prezidentem v rámci jeho oficiální návštěvy v USA staly údajně vstřícnější a zaregistrovaly nejméně dvě nové ochranné známky z portfolia Ivanka.

To umožní Trumpově dceři prodej šperků nebo batohů ve druhé největší světové ekonomice.

Americký prezident Donald Trump a první dáma Melania hostili ve svém floridském sídle Mar-a-Lago čínského prezidenta Si Ťin-pchinga s chotí Peng Liyuan.

Ivanka Trumpová však již před Ťin-pchingovou návštěvou v USA měla v Číně předběžně potvrzeno šestnáct svých obchodních značek. Většina z nich byla pro čínský trh schválena před tím, než Ivanka a její manžel Jared Kushner večeřeli na Floridě s čínským prezidentem.

S čínskými producenty však dcera amerického prezidenta spolupracovala už před volbami.

Samotný Donald Trump a jeho společnosti mají předběžné schválení u pětatřiceti obchodních značek. Její společnost odmítla tyto informace komentovat.

Platí však, že americké firmy, včetně těch největších, čelí v Číně mnoha administrativním překážkám a jejich podnikání v Říši středu není bezproblémové.

Ivanka Trumpová je oficiálním, třebaže neplaceným členem prezidentova týmu. Vztahují se tak ni všechny zákony o případném konfliktu zájmů.

VÍCE O TÉMATU IVANKY TRUMPOVÉ ZDE:

Merkelová pohrdá Trumpovou. Ve funkci však hrozí kancléřku vystřídat nestudovaný Schulz