Německo je imigrační země, běžence prý potřebuje, řekl šéf skupiny zastřešující sdružení zaměstnavatelů Inge Kramer. Požaduje proto zrušit hraniční kontroly.

Německo je přistěhovaleckou zemí a uprchlíky prý zoufale potřebuje. Uvedl to šéf skupiny zastřešující sdružení zaměstnavatelů Ingo Kramer. Z tohoto důvodu požaduje zrušení hraničních kontrol.

„Německo je imigrační zemí. A Německo si musí být této situace vědomo,“ uvedl Ingo Kramer, prezident Svazu německých sdružení zaměstnavatelů (BDA).

Kramer podle deníku Frankenpost řekl, že zemi bude do roku 2030 „chybět“ šest milionů lidí v produktivním věku. Podle něj si politici si musí rychle uvědomit, že „země potřebuje přistěhovalectví.“

„Tím mám na mysli nejen imigraci ze vzdálených třetích zemí. Odborníci mohou také přijít z okolních evropských zemí, kde je míra nezaměstnanosti mnohem vyšší než naše,“ vysvětlil.

Zároveň ale přiznal, že to v době uprchlické krize není úplně jednoduché. Varoval také, že alternativou by pak muselo být „snažit se udržet výkonnou německou ekonomiku s menším počtem lidí“.

(pel)