Prezident Miloš Zeman navštívil zbrojařský podnik Excalibur Army ve Šternberku. Na závěr setkání dostal model tankové střely, na druhou maketu se podepsal.

Prezident Miloš Zeman zavítal v rámci návštěvy Olomouckého kraje do společnosti Excalibur Army ve Šternberku. Prezident se setkal s vedením podniku i jeho zaměstnanci a prohlédl si produkty společnosti. Na závěr setkání dostal maketu tankové střely.

Podnik Excalibur Army patří do holdingu Czechoslovak Group a je přední českou firmou v oblasti výroby a obchodu s pozemní technikou a zbraňovými systémy.

Ve šternberském sídle společnosti přivítal prezidenta Zemana majitel holdingu Czechoslovak Group  Jaroslav Strnad a generální ředitel Excalibur Army Petr Kratochvíl.

„Vnímáme, že pan prezident Zeman si českého obranného průmyslu váží a v současné době vnímá jeho rostoucí důležitost,“ uvedl Jaroslav Strnad.

„Tato republika má dlouhou tradici zbrojní výroby. Je škoda, že zbrojní průmysl utrpěl v devadesátých letech minulého století a jsem rád, že v současné době získává postupně svou bývalou pozici zpět,“ řekl prezident Miloš Zeman.

Miloš Zeman navštívil český zbrojařský podnik Excalibur Army, který spadá do holdingu Czechoslovak Group Jaroslava Strnada.

Následně si prezident prohlédl produkty společnosti: samohybnou houfnici DANA M1 M, mostní automobil AM-50 EX, raketomet RM-70M1 a různé verze tanku T-72. Poté proběhla diskuze se zaměstnanci ve výrobních prostorech podniku.

Na závěr setkání převzal Miloš Zeman symbolický dar – maketu tankové střely z rukou generálního ředitele Petra Kratochvíla. Na druhou maketu tankové střely se na památku své návštěvy ve společnosti podepsal.

Do podniku Excalibur Army prezident zavítal v rámci třídenní návštěvy Olomouckého kraje, během které dále navštíví například základnu 601. skupiny speciálních sil generála Moravce v Prostějově či města Šternberk, Uničov a Konice.

(pel)