Průmyslový holding Czechoslovak Group Jaroslava Strnada získal ocenění firma roku 2016 a výrobek roku 2016.

Průmyslový holding Czechoslovak Group (CSG) Jaroslava Strnada získal ocenění firma roku 2016 a výrobek roku 2016. Podnik získal ocenění udělované vydavatelstvím MS Line a časopisem CDIS Review na výročním zasedání redakční rady časopisu CDIS Review.

Letošního výročního zasedání redakční rady časopisu CDIS Review se zúčastnila celá řada významných osobností české politiky, obranného a bezpečnostního průmyslu, zástupců Armády České republiky i integrovaného záchranného systému.

Na zasedání zazněla řada příspěvků a námětů, jak posílit obranyschopnost českého státu a jakým způsobem co nejvíce a nejefektivněji podporovat český obranný průmysl vzhledem k novým bezpečnostním rizikům ve světě.

Na shromáždění nechyběli ani zástupci holdingu Czechoslovak Group, který rozšiřuje své aktivity v oblasti obranných technologií, vývoje i obchodu nejen v České republice, ale i v zahraničí.

V současné době holding chystá dodávky nových vozidel Pandur II české armádě, úzce spolupracuje se společností Tatra Trucks na dodávkách nákladních vozidel pro Armádu ČR, vyvíjí nový bezpilotní letoun CANTAS nebo pracuje na modernizaci samohybné houfnice DANA.

V minulém roce podnik dokončil zakázku na dodávky vojenské techniky pro indonéskou armádu. I tyto projekty přispěly k tomu, že holding získal ocenění udělované vydavatelstvím MS Line a časopisem CDIS Review v kategorii firma roku 2016, které převzal Aleš Klepek, obchodní ředitel CSG.

Retia obdržela cenu za mobilní pracoviště pro NATO

Během slavnostního večera ocenění získala i pardubická společnost Retia, výrobce radarů a speciálních elektronických systémů, která do holdingu patří od minulého roku.

Retia obdržela cenu výrobek roku 2016 za speciální mobilní pracoviště pro operátory sledovacího a přehledového systému AllianceGroundSurveillance (AGS) Severoatlantické aliance, kterou převzal generální ředitel společnosti Petr Novák.

Tuto náročnou zakázku pro NATO Retia splnila koncem minulého roku a prokázala, že vedle technologické úrovně splňuje i požadavky Aliance na schopnost pracovat v prostředí norem NATO pro řízení projektů.

Czechoslovak Group je holding zastřešující významné průmyslové podniky zejména v České a Slovenské republice. Holding buďto přímo, nebo prostřednictvím svého stoprocentního majitele Jaroslava Strnada, drží většinové podíly v automobilce Tatra Trucks, výrobci hodinek Prim společnosti Elton hodinářská, podniku na vývoj a výrobu speciálních vozidel Excalibur Army či celosvětově významném producentovi brzdových systémů pro kolejová vozidla Dako-CZ.

(pel)