Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Německé firmy nabízí pomoc Deutsche Bank. Chtějí koupit její akcie za miliardy eur

Přední německé společnosti jsou ochotné pomoci Deutsche Bank, jejíž akcie klesají na rekordní minima. Firmy jako Siemens nebo Daimler by mohly koupit akcie finančního ústavu v řádu miliard eur. Potíže Deutsche Bank vyvolaly v poslední době obavy z evropské bankovní a finanční krize.

Stavebnictví pokračuje v propadu, zpomalilo meziroční pokles na 6 procent

České stavebnictví v srpnu zpomalilo meziroční pokles na 5,9 % z 16,3 % v červenci, kdy stavební produkce klesala nejrychleji od března 2013. V letošním srpnu přibylo zahájených bytů, ubylo ale dokončených bytů a vydaných stavebních povolení.

Zahraniční obchod vykázal přebytek 13,8 miliardy

Bilance zahraničního obchodu skončila v srpnu s přebytkem 13,8 miliardy korun, o rok dříve byla ve schodku 1,7 miliardy korun. Výsledek zlepšilo především obchodování se stroji, dopravními prostředky a minerálními palivy.

Ford po 91 letech končí s výrobou aut v Austrálii. Kontinent kvůli nákladům opustí Toyota i General Motors

Americká automobilka Ford Motor po 91 letech ukončila svou výrobu automobilů v Austrálii. Důvodem jsou rostoucí náklady na výrobu. Příští rok odejdou z Austrálie i japonská Toyota a General Motors.

Na burze se začaly obchodovat akcie firmy Innogy. Akcie se proti upisovací ceně příliš nemění

Akcie německé energetické společnosti Innogy, divize skupiny RWE, se začaly obchodovat na burze. Primární veřejná nabídka Innogy je největší v Německu za posledních 16 let. Firma nabídla celkem 138,9 milionu akcií a získala z prodeje asi 5 miliard eur.

(pel)