Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Koupi Twitteru zvažuje i Walt Disney

Sociální síť Twitter má možná dalšího zájemce o koupi. Podání nabídky na převzetí zvažuje Walt Disney. O Twitter má mimo jiné zájem Alphabet, mateřská firma Google. Vzhledem k poklesu akcií a obtížím přilákat nové uživatele spekulace o prodeji Twitteru rostou.

Leo Express rozšiřuje flotilu. Kupuje čínské vlaky, které využije na evropském trhu

Česká dopravní společnost Leo Express rozšíří vlakovou flotilu. Firma podepsala smlouvu na nákup tří vícesystémových jednotek s čínským výrobním gigantem CRRC. Na dalších třicet vlaků má rámcovou dohodu. Dopravce neupřesnil, kde vlaky nasadí, hovoří pouze o jejich využití na evropském trhu, a to v komerční i dotované dopravě.

Aukro koupili čeští investoři. Zakladatel Liška získal 50procentní podíl

Novými vlastníky Aukro.cz jsou čeští investoři. Zakladatel portálu Václav Liška získal 50procentní podíl, čtvrtinový podíl má společnost BDO Advisory. Podíl 25 procent koupila společnost Agora Development. Cenu transakce strany neuvedly.

Čínská skupina CEFC loni v Česku prodělala 120 milionů

Čínská investiční skupina CEFC Group (Europe) Company vykázala loni ztrátu 120 milionů korun. V Česku skupina investovala přes 20 miliard korun do koupě Slavie nebo pivovarů Lobkowicz.

Čedok vrací polovinu Eso travel původnímu majiteli

Cestovní kancelář Čedok se zbavuje své poloviny v CK Eso travel a odsouhlasila prodej akcií původnímu majiteli, podnikateli Tomáši Cikánovi a jeho rodině. Cikán tak po čtrnácti letech znovu zcela ovládne firmu, kterou zakládal.

(pel)