Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Zisk české Raiffeisenbank vzrostl o 4 procenta na 1,39 miliardy

Čistý zisk české Raiffeisenbank v prvním pololetí stoupl meziročně o čtyři procenta na 1,39 miliardy korun. Celková aktiva banky meziročně vzrostla o 26 procent na 284 miliard korun, k nárůstu mimo jiné přispěl i nákup retailového bankovnictví české Citibank.

Benzin i nafta v Česku opět zlevnily, Natural 95 je v průměru pod 29 korun

Ceny benzinu a nafty v Česku opět klesly. Natural 95 je pod hranicí 29 korun už v polovině krajů, nejméně si za něj čerpací stanice účtují v Moravskoslezském kraji, kde litr v průměru stojí 28,43 korun. Nafta se v průměru prodává za 27,46 koruny, nejlevnější je v Královehradeckém kraji, kde se cena dostala dokonce pod hranici 27 korun.

Zisk potravinářského gigantu Nestlé klesl o 10 procent, zpomalil i růst tržeb

Zisk největšího světového výrobce potravin a nápojů Nestlé v prvním pololetí klesl o 10 procent a růst jeho tržeb se zpomalil. Splnit celoroční plán švýcarské společnosti tak mají pomoci především nové produkty a vyšší ceny.

Volkswagen omezil výrobu v továrně ve Wolfsburgu, nemá dostatek dílů

Německý automobilový koncern Volkswagen musel omezit výrobu ve své největší továrně ve Wolfsburgu. Automobilka problémy vysvětlila nedostatkem dílů, protože její dodavatelská firma odmítla dodržet plán dodávek. Zásoby materiálu prý vydrží pouze tento týden.

Ztráta polské uhelné firmy JSW díky restrukturalizaci klesla. Stále ale čelí propadu cen na světových trzích

Polská uhelná společnost Jastrzebska Spólka Weglowa (JSW) v prvním pololetí díky restrukturalizačnímu programu výrazně snížila čistou ztrátu. Od ledna do června firma prodělala 149 milionů zlotých po ztrátě 624 milionů zlotých před rokem. Firma dál čelí hrozbě nedostatku likvidity.

(pel)