Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Tesco prodalo nákupní centrum v Liberci. Za 2 miliardy je získala společnost Rockcastle

Britská společnost Tesco prodala v Liberci nákupní centrum Forum. Realitní společnost Rockcastle za něj zaplatila 80 milionů eur (2,161 miliardy korun).

Provozní zisk Volkswagenu v pololetí dosáhl 7,5 miliardy eur

Provozní zisk automobilky Volkswagen v letošním první pololetí dosáhl 7,5 miliardy eur. Mimořádné náklady přitom vyčíslila na 2,2 miliardy eur (59,5 miliard korun). Jen kvůli skandálu manipulací měření emisí automobilka zaplatila až 15,3 miliardy dolarů (375 miliard korun).

Huawei se spojí s americkým koncernem General Electric

Americký konglomerát General Electric bude spolupracovat s čínskou společností Huawei na rozvoji strategie tzv. průmyslového internetu. Díky tomu dosáhnou úspor až 500 milonů dolarů (12 miliard korun).

Yahoo prohloubilo ztrátu na půl miliardy dolarů. K prodeji hlavní části dojde koncem měsíce

Americká internetová společnost Yahoo vykázala ve druhém čtvrtletí další vysokou ztrátu. Čistá ztráta se prohloubila na 439,9 milionu dolarů (10,7 miliardy korun). O Yahoo má zájem několik společností, k prodeji hlavní části by mělo dojít koncem měsíce.

Pražské letiště odbavilo o 355 tisíc cestujících více. Pomohly nové linky

Za první pololetí odbavilo pražské letiště téměř 5,6 milionu lidí. Meziročně je to o 355 tisíc osob více. Největší nárůst mělo letiště na evropských trasách a linkách na Blízký východ. Nárůstu pomohly nové linky do Pekingu, Liverpoolu a Marseille.