Ronaldo se jednou do Realu vrátí, řekl prezident klubu Pérez...

Prezident fotbalového velkoklubu Realu Madrid Florentino Pérez odtajnil, proč se klub zbavil loni v létě své největší hvězdy Cristiana Ronalda. Jedním z hlavních důvodů byla prý finanční zátěž. Pérez zároveň dodal, že se Portugalec do klubu v budoucnu vrátí.

S informací přišel britský Daily Telegraph.

Real prodal loni v létě Ronalda do turínského Juventusu za zhruba 100 milionů eur (zhruba 2,6 miliardy korun), zároveň se tak kromě balíku peněz zbavil velké finanční zátěže v podobě Ronaldova královského platu, který činil 42 milionů eur ročně. Jen díky jeho prodeji tak skončil Bílý balet v loňském roce v černých číslech.

Namísto Portugalce si Real stáhl z francouzského Lyonu pětadvacetiletého forvarda Mariana, který po Ronaldovi oblékl dres s číslem 7.

Zatímco finančně na této „sedmičce“ Real ušetřil desítky milionů (Mariano si ročně vydělá o 34 milionů eur méně než portugalská hvězda), střelecky se zatím útočník z Dominikánské republiky nemůže Ronaldovi rovnat. Letos naskočil do 10 zápasů, v nichž vstřelil jedinou branku.

Pérez zároveň naznačil, že by se Ronaldo mohl do klubu jednou vrátit.

„Je to následovník legendárního Alfreda Di Stéfana. Je to jeden z těch hráčů, kteří budou navždy v srdcích fanoušků Realu, budou na něj vzpomínat další a další generace. Také je to jeden z těch hráčů, kteří se jednoho dne vrátí zpět,“ řekl Pérez pro El Chiringuito. (jaz)