Firma Kaden přišla s novinkou: Legenda Afrika Eco Race Tatra 815 jako sběratelský model.

KADEN, přední český výrobce kovových modelů, přichází s novinkou, která nadchne fanoušky motosportu i sběratele. Jedná se o detailně propracovaný model Tatry 815, se kterou Tomáš Tomeček v roce 2022 triumfoval v náročném závodě Afrika Eco Race.

Model Tatry Tomáše Tomečka je věrnou kopií skutečného vozu v měřítku 1:43. Vyniká precizním zpracováním a detaily. Model je vyráběn ručně a nechybí ani autentická SPZ nebo startovní číslo 400, se kterým Tomeček závodil.

KADEN a Tomáš Tomeček: Spolupráce s legendou Dakaru

Spolupráce s Tomášem Tomečkem je pro firmu KADEN velkou ctí. Tomáš Tomeček je český automobilový závodník, který se specializuje na dálkové rallye. Za svou kariéru se zúčastnil šestnáckrát závodu Rallye Dakar a v roce 2012 se stal prvním Čechem, který Dakar dojel v kategorii kamionů na 3. místě.

V roce 2022 Tomeček triumfoval v závodě Afrika Eco Race s Tatrou, která je nyní předlohou pro nový model firmy KADEN. V posledních letech jezdí zásadně sám, bez spolujezdce, což hodnotu jeho sportovních úspěchů ještě zvyšuje.



KADEN: Tradice a kvalita v každém detailu

Již více než 30 let se firma KADEN věnuje výrobě kovových modelů aut, letadel a dalších strojů. Modely KADEN se vyznačují precizním zpracováním, vysokou kvalitou materiálů a věrností detailů. Díky tomu jsou sběratelským artiklem, který potěší i ty nejnáročnější fanoušky. (sfr)