ELTON hodinářská představila speciální edici hodinek PRIM ORLÍK s novým designem.

Společnost ELTON hodinářská představila speciální edici hodinek PRIM ORLÍK s novým pouzdrem a propracovaným designem. Po vyprodané exkluzivní zlaté edici SPARTAK RESPEKT LE, tak novoměstský výrobce hodinek přišel s další novinkou. Ikonický PRIM ORLÍK se každé dva roky představuje v nové podobě.

Letošní speciální edice je však v mnoha směrech výjimečná. Překvapí především zcela novým pouzdrem a propracovaným designem.

Společnost ELTON hodinářská představila novou edici pro rok 2024, ve které se historie prolíná s moderní technologií i materiály a nadčasový model tak získal další rozměr.

Ikonické pouzdro prošlo výraznou evolucí, práce na vytvoření nové podoby trvaly konstruktérům firmy téměř rok a půl. Díky kratším nožkám pouzdro ještě lépe sedí na zápěstí, pásek se přiblížil k tělu pouzdra, hodinky tak působí kompaktněji.



Pouzdro poprvé v historii ozdobily fazetky, které mu dodávají na atraktivitě. Jejich precizní provedení je dalším důkazem mistrovské ruční práce zaměstnanců novoměstské manufaktury. Úpravou prošly také ručky, které vycházejí z původního tvaru, ale získaly modernější podobu s větší plochou pro luminiscenci.


Detaily edice, která bude v prodeji pouze do konce roku 2024, jsou tradičně inspirovány národní symbolikou. Temně modrý číselník oživuje výrazná modrá luminiscence na indexech a ručkách. V denním světle je barva indexů bílá.

Číslo 24 na datumovém věnci odkazuje na rok vzniku edice a je zvýrazněno červenou barvou. Na číselníku se tak vzájemně propojují všechny naše národní barvy.

Plné víko, pod kterým se ukrývá manufakturní strojek PRIM s automatickým nátahem, je ozdobeno hloubkově laserovaným českým státním znakem. Na původ hodinek odkazuje piktogram novoměstských oblouků na korunce.



Díky nové konstrukci pouzdra bude jednodušší také výměna pásku. Ručně šitý řemen z šedé hovězí kůže s detaily v barvě trikolory si může majitel vyměnit za odolný kaučuk, který je součástí balení. Jednoduchou změnou se hodinky přizpůsobí více formálnějšímu nebo sportovnímu stylu.

Orlíky na svém zápěstí nosí například herec Hynek Čermák či biatlonista Michal Krčmář. (sfr)